Vb 2014: „Az angolok sírnak, de akkor mit mondjak én?”

2013.03.24. 14:36
Az angol labdarúgó-válogatottat irányító Roy Hodgson két középső védőjére sem számíthat a Montenegró elleni idegenbeli vb-selejtezőjükön, a délszláv csapat szövetségi kapitánya, Branko Brnovics azonban nem nagyon tudja sajnálni angol kollégáját.

Az angolok feje Rio Ferdinand és Gary Cahill hiánya miatt fáj, ám Brnovics szerint neki sokkal több oka lenne panaszkodni, mégsem teszi. A montenegrói szövetségi kapitány négy alapemberét nélkülözi majd, hiszen Szavo Pavicsevics a védelemből, Milorad Pekovics pedig a középpályáról hiányzik eltiltás miatt, míg a szintén a középpályán bevethető Nikola Drincsics és Branko Boskovics sérülés miatt hagyja ki a keddi podgoricai mérkőzést.

„Amikor azt látom, mennyire sírnak az angolok két védőjük hiánya miatt, elgondolkodom, mit kellene nekem tennem – mondta Brnovics. – Ezer papírzsebkendőre lenne szükségem, hogy a könnyeimet kitöröljem, hiszen négy nagyon fontos futballistámra nem számíthatok. Én azonban nem sírok, hanem inkább megoldást találok a problémára. A keret összes játékosában megbízom.”

A montenegróiak kapitánya elárulta, ellentámadásokkal operálnak majd, mélyen behúzódva a kapujuk elé.

„Lehet, hogy egy busszal leparkolunk a védelemben, de támadásban lesz két Ferrarink – magyarázta Brnovics. – Mi vezetjük a csoportot, türelmesek lehetünk, nem muszáj az elejétől előrerohannunk. Angliának kell majd támadnia. A legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt, abban pedig biztos vagyok, hogy elöl lesz lehetőségünk. Veszélyesek a kontratámadásaink. Sztevan Jovetics és Mirko Vucsinics Moldova ellen nem mutatta meg, hogy mit tud, de kedden biztos sokkal motiváltabbak lesznek.”

Montenegró öt mérkőzésen szerzett 13 pontjával jelenleg a H-csoport élén áll, az angolok 11 ponttal a másodikak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik