Kassaiék vezetik a német-spanyol elődöntőt

Vágólapra másolva!
2010.07.05. 12:34
null
Kassai a német–spanyolon is felmutathat sárga lapot, ha szükség lesz rá (Fotó: Action Images)
Kassai Viktor vezeti a Németország–Spanyolország elődöntőt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. Erről a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu adott tájékoztatást.  

A FIFA nyilvánosságra hozta a dél-afrikai labdarúgó-vb elődöntős mérkőzésein közreműködő játékvezetők névsorát. Magyar szempontból szenzációs bejelentés történt: a Németország–Spanyolország mérkőzést a magyar Kassai Viktor vezeti. Segítői természetesen Erős Gábor és Vámos Tibor lesznek.

A találkozó negyedik játékvezetője a belga Frank De Bleeckere lesz.

A mérkőzésre szerda este 20.30-kor Durbanben kerül sor. Puhl Sándor 1994-ben a vb döntőjét vezette, azóta „Kassai elödöntője" a magyar játékvezetés legnagyobb sikere. Még annak ellenére is, hogy a 2008-as pekingi olimpia futballdöntőjében szintén Kassai bíráskodott.

A magyar játékvezetői hármas eddig három találkozón működött közre a dél-afrikai vb-n: ők vezették a Brazília–Észak-Korea (2–1) és a Mexikó–Uruguay (0–1) csoportmeccset, illetve a Egyesült Államok–Ghána nyolcaddöntőt (1–2 – h. u.).

A másik, időrendben első elődöntőt – amelyben Hollandia és Uruguay küzd meg egymással – Ravsan Irmatov vezeti. Az üzbég játékvezető a Dél-Afrika-Mexikó (1–1) nyitó mérkőzésen, a csoportkörben továbbá az Anglia–Algéria (0–0) és a Görögország–Argentína (0–2) összecsapáson, valamint az Argentína–Németország (0–4) negyeddöntőben fújta a sípot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik