Vb 2010: megtiltották a holland válogatottnak a twitterhasználatot

Vágólapra másolva!
2010.06.10. 11:55
A holland labdarúgó-válogatott tagjai számára megtiltották a Twitter használatát a világbajnokság ideje alatt, miután Eljero Elia egy twitteres videón rasszista kijelentést tett.
A videóban Elia a marokkóiakat sértette meg. A felvételt megtekintők idegesen reagáltak a holland labdarúgó kijelentésére, és követelték, hogy a szélső kérjen elnézést. Ezen kívül kérték Bert van Marwijk szövetségi kapitányt, hogy valamilyen módon büntesse meg Eliát.

Gregory van der Wiel, a hollandok egyik védője saját twitteroldalán elmondta, a csapatnak megtiltották, hogy használják, amit mindenki elfogadott, Ryan Babel és Elia is kilépett az oldalról.

Babel és Elia előtte élőben volt látható egy videón, amelyben számítógépes játékot játszottak, miközben több csapattársuk meglátogatta őket.

Elia elnézést kért rasszista kijelentései miatt, elmondta, nem volt szándékában megbántani a marokkóiakat.

„Szeretnék bocsánatot kérni a marokkói közösségtől, s elmondani, nem vagyok rasszista. Hágában nőttem fel, nem messze egy hetvenöt százalékban marokkóiak által lakott városrésztől. Nagyon sok barátot szereztem közülük” – nyilatkozta Elia a holland médiában.

„Amit mondtam, egy Reduan nevű barátomra értettem, aki engem mindig »Negrónak« hív, ami durvának hangzik, de ez csak szleng” – mondta Elia.

Tavaly Gregory van der Wiel már megtanulta, hogy nem mindig szerencsés mindent közzétenni a twitteren. A védő hivatalosan agyrázkódás miatt hiányzott az Ausztrália elleni felkészülési mérkőzésről, de az üzenőfalra azt írta, nagyszerű koncerten volt azon az éjszakán, amikor csapattársai a távoli kontinensre utaztak…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik