Olasz sajtóhadjárat: ezek nem is képesek többre

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 09:03
null
Érthető az olasz drukkerek csalódottsága (Fotó: Action Images)
Ha az olasz nemzeti tizenegy játékosai lennének hasonlóan kreatívak, mint a talján újságírók, valószínűleg nem csak két ponttal várnák az azzurrik az utolsó csoportkört. Az itáliai sajtó munkatársai ugyanis egyedi műfajt feltalálva internetes videomonológokban kérik számon Marcello Lippi szövetségi kapitányon a méltatlan eredményeket.

A két legtekintélyesebb olasz sportnapilap internetes portálja – a La Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport – is sokáig vezető cikként hozta a honlapon az újságok főszerkesztőinek nem burkolt véleményét a Lippi-csapat teljesítményével kapcsolatban. Ráadásul ezek a kritikák nem a megszokott újságírói formában születtek meg, hanem másfél-kétperces videókként, egyfajta direkt számon kérő jelleggel.

„Ha a Paraguay elleni mérkőzés nagy csalódás volt, akkor ez a mai meccs egyenesen a kárhozat minden olasz embernek" – kezdte mondandóját Alessandro Vocalelli, a Corriere dello Sport főszerkesztője.

Vocalelli szerint ebben a válogatottban nincsen semmi, ami működne, a védelem két ártalmatlannak tűnő pontrúgásból két gólt kap, a széleken történő játéknak még csak észlelni sem lehet a célját, valamint az igazán kreatív játékos hiányán túl az egész csapat szervezetlenségét is felhozza.

Ezen a ponton el is érkezik a felelőshöz, és kijelenti: Lippinek változtatnia kell, mert ez idáig eléggé kuszának és elképzeléstelennek tűnik, amit művelt.

SZAVAZÁS

Osztályozza az olasz játékosok teljesítményét Új-Zéland ellen!

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A véleményhez csatlakozik Andrea Monti is, a La Gazzetta dello Sport első embere – természetesen az ő saját videomonológjában –, aki szerint Olaszország játéka extrém módon érthetetlen, nem járatják a labdát, olyan játékos pedig gyakorlatilag nincs, aki egy az egyben képes lenne megverni védőjét, egyszerűen képességekben gyenge csapat benyomását keltik.

Kijelenti, hogy Lippinek választ kell adnia mihamarabb a kérdésekre, még akkor is, ha nehéz azokat megtalálni, mert abból kell dolgozzon, ami a rendelkezésére áll, új játékosokat nem hívhat már be.

A sportnapilapokon túl a La Republica is megjelentetett a honlapján néhány éles kritikát a mérkőzést követően, természetesen közöttük a hirtelen oly népszerűvé vált videomonológgal.

A neves újságíró, író Vittorio Zucconi fogalmazta meg a legélesebben ellenérzéseit a Lippi legénységgel szemben:

„Erre a csapatra nem lehet megharagudni! Ugyanakkor észre kell venni, hogy ezek a játékosok nem is képesek többre, azaz nem képesek megverni Új-Zélandod – a legrosszabb csapatot, amit életemben láttam..."

Ami pedig a szövetségi kapitányt illeti:

„Lippi cseréi egyáltalán nem tetszettek. Nem azért, mert elhibázottak voltak, hanem azért, mert az egész kezdeti struktúra elhibázott volt, és ha ezt valaki nem látja, az azt jelenti, hogy vak..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik