„A németek a világ legjobbjai között vannak”

Vágólapra másolva!
2010.06.23. 23:55
null
A németek nem parádéztak, de bejutottak a 16 közé (Fotó: Reuters)
Németország 1–0-re legyőzte Ghánát a D-csoport záró fordulójában, így biztossá tette helyét a nyolcaddöntőben. A meccs egyetlen gólját szerző Mesut Özil boldogan, Joachim Löw szövetségi kapitány pedig higgadtan értékelte a találkozót. Milovan Rajevac, Ghána szövetségi kapitánya a Németország elleni mérkőzés után elmondta, a Nationalelf véleménye szerint a világ legerősebb csapatai közé tartozik.

Németország nem parádézott Ghána ellen, de 1–0-s győzelmével továbbjutott a csoportból, így továbbra is elmondhatja magáról, hogy még egyetlen vb-n sem vérzett el a csoportkörben. A sikerből oroszlánrészt vállalt Mesut Özil, aki szépségdíjas bombagóllal döntötte el a mérkőzést – bár az első félidőben hatalmas ziccerben hibázott.

OSZTÁLYOZZON!
Értékelje a német és a ghánai válogatott játékosainak teljesítményét. Kattintson ide!

„Átvettem a labdát, és nem láttam magam előtt senkit. Aztán egyszerűen rábombáztam. Jól teljesítettünk, annak ellenére, hogy tudtuk, nagyon nehéz lesz Ghána ellen, mivel az afrikaiak nagyon stabilan védekeznek, és fizikai erejüket kihasználva játszanak. Tudtuk, hogy lesz esélyünk a gólszerzésre, és hála Istennek, bement a lövés" – nyilatkozta a meccs után a boldog gólszerző, a Werder Bremen középpályása.

„Hihetetlenül intenzív mérkőzés volt, amelyen sok minden nem passzolt a játékunkban. De végül is egy körrel tovább jutottunk – értékelte a találkozót Joachim Löw szövetségi kapitány, akit már az Anglia elleni nyolcaddöntőről is kérdeztek. – Klasszikus összecsapás lesz, nagyon várjuk."

A „fekete csillagok" vereségük ellenére is továbbjutottak, így Ghána az idei vb első (és valószínűleg egyetlen) olyan afrikai csapata, amelyik túléli a csoportkört.

„Nincs időnk ünnepelni, mivel hamarosan jön a következő mérkőzés" – nyilatkozta az 1–0-s német győzelemmel véget érő meccs után Milovan Rajevac, Ghána szövetségi kapitánya.

„Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, mivel Németország ellen nem egyszerű kiharcolni a továbbjutást. Jól játszottunk, jól vertük vissza a támadásokat, és volt néhány helyzetünk is. A németeknek azonban nyerniük kellett, és megmutatták, hogy a világ legjobb csapatai közé tartoznak" – vélekedett a szerb szakember.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, de mi végig harcoltunk, és ez elegendőnek bizonyult – mondta a németek elleni találkozóról André Ayew, a ghánaiak középpályása – Nekünk megvoltak a lehetőségeink, de kihagytuk azokat. Most azonban az a legfontosabb, hogy továbbjutottunk."

Ghána az Egyesült Államokkal találkozik a nyolcaddöntőben, és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy még tovább jutnak a „fekete csillagok", ugyanis érdekes ágra kerültek az afrikaiak.

Előzetesen valószínűleg kevesen fogadtak volna arra, hogy az idei világbajnokság legjobb négy csapata között ott lesz majd az Egyesült Államok, vagy éppen Dél-Korea. Pedig jó esély van erre, ugyanis az már biztos, hogy az Uruguay, Dél-Korea, Egyesült Államok, Ghána négyesből az egyik csapat bejut az elődöntőbe.

A nyolcaddöntőben Uruguay Dél-Koreával, Ghána pedig az Egyesült Államokkal találkozik, és a két párharc győztese egymással kerül szembe a legjobb nyolc között – tehát egyikük egészen biztos ott lesz a legjobb négy között.

CSALÓDOTT SZERBEK
 

„A legjobb játékunkat nyújtottuk, mindent kiadtunk magukból, amit tudtunk – értékelte a vesztes összecsapást Radomir Antics, a szerbek szövetségi kapitánya. – Jó mérkőzés volt, és a vereség ellenére nem tudok szemrehányást tenni a játékosaimnak, akik kidolgozták a lehetőségeket, csak sajnos ki is hagyták azokat. Többet érdemeltünk ezen a vébén, mint amit elértünk, most pedig mehetünk haza."

 

„Ez nem a szerb futball fekete napja – a játékvezető és segítői voltak azok, akiknek fekete napjuk volt, és rossz döntéseikkel közrejátszottak a kiesésünkben. Persze, az első félidőben kihagyott helyzeteink is kellettek ehhez" – tette hozzá a szakember.

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
  1. Németország 3 2 1 5–1 +4  6  
  2. Ghána 3 1 1 1 2–2 0 4  
  3. Ausztrália 3 1 1 1 3–6 –3  4  
  4. Szerbia 3 1 2 2–3 –1  3  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik