Vb 2010: Vidics az egyenes kieséses szakaszba várja a szerbeket

Vágólapra másolva!
2010.05.21. 12:54
Nemanja Vidics, az angol Manchester United alapembere a szerb válogatott oszlopos tagjaként készül a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra. A határozott és sziklaszilárd középhátvéd szerint szép eredmény lenne bejutni a nyolcaddöntőbe, ahol némi szerencsével még többre is képesek lehetnek. Vidics a vajdasági magyarszo.com internetes oldalon nyilatkozott többek között a vb-reményeiről.

„Valamennyien nehéz idény után járunk, a válogatott tagjainak zöme erős ligákban szerepelt, és így vannak vele a többi válogatott játékosai is. Időnk lesz a felkészülésre, és gondolom, hogy az előttünk álló időszakot kellőképpen ki is használjuk. Minden biztosan nem működik majd egyből a kívánt szinten és a húsz napot majd az apróbb hibák kiküszöbölésére használjuk fel. A vébére maximális önbizalommal kell elutaznunk, hinnünk kell a saját képességeinkben, mind egyéni, mind csapatszinten."

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a szurkolók sokat várnak tőlünk. Ahogy közeledik a vébé, úgy növekedik az érdeklődés és a fociláz. Mi nem szándékozunk meghátrálni a feladat elvégzése elől. Tudjuk, hogy a selejtezőben nagyon jól játszottunk, talán jobban is teljesítettünk, mint ahogyan a közvélemény és mi magunk is elvártuk, és a világbajnokságon, ha sikert óhajtunk, nemcsak, hogy a selejtezőben mutatottak szintje alá nem mehetünk, hanem tanácsos lenne azt még felül is múlni."

Vidics elárulta azt is, hogy a szombati a BL-döntőben Dejan Sztankovics miatt az Internek szurkol majd, no meg a Bayern ellen, amely éppen őket ejtette ki a negyeddöntőben.

A szerb középhátvéd nem érzi úgy, hogy közeledne a visszavonulása, és arra sem lát realitást, hogy eligazol a Manchester Unitedből, amely az egyik legerősebb csapat a világ talán legjobb bajnokságában. Vidics úgy érzi, tisztelik őt, és megbecsült alakja a klubnak.

A szerbek a vb-n Németországgal, Ausztráliával és Ghánával szerepelnek együtt a D-csoportban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik