Az ír Dávid már megint felbosszantaná az olasz Góliátot

Vágólapra másolva!
2009.04.01. 11:31
Nagyon ismételgeti a Dávid–Góliát összehasonlítást az olasz–ír vb-selejtező előtt Giovanni Trapattoni, a vendégek olasz szövetségi kapitánya, és a hazai drukkerek is jól tudják: ha a rutinos mester így „eteti” az ellenfelet, abból könnyen baj lehet…

AMIKOR AZ ÍREK ÜNNEPELTEK (1994, VB CSOPORTMÉRKŐZÉS)

AMIKOR AZ ÍREK ÜNNEPELTEK (1994, VB CSOPORTMÉRKŐZÉS)


CSAK DÚDOL

„Játékosként és az U21-es válogatott edzőjeként hozzászoktam ahhoz, hogy hangomat kieresztve végigharsogjam a himnuszt – mondta a Juventus és az Internazionale korábbi középpályása, Marco Tardelli, aki Trapattoni másik segítője. – Most viszont visszafogom magam, és csak dúdolni fogom. Hiába, meg kell adnom a tiszteletet a munkaadóimnak.”
Az ír válogatott mindig is szerette felbosszantani a jóval erősebb ellenfeleket, egyszer ezt az olaszokkal is megtették, az 1994-es világbajnokság csoportmérkőzésén – a helyi kelták az 1–0-s ír győzelemmel végződő találkozó után valószínűleg szárazra itták az összes kocsmát… A zöld-fehéreket ráadásul remekül összeszedte Trapattoni, így 2002 után ismét eséllyel pályáznak (minimum) a pótselejtezős hely elérésére.

Az egykor a Juventusban légióskodó Liam Brady – Trapattoni asszisztense – úgy véli, a világbajnoki címvédő tart az írektől, és ezt az is jól mutatja, hogy a déli Bariba vitték a találkozót.

„Amikor az olasz szövetség nehéz meccset vár, mindig délre viszi a találkozót. Egyfajta elismerés, hogy mi is Bariba mehetünk. Ebben a csoportban nem nagyon voltak kiütéses győzelmek, és a pontokat senki sem tudta könnyen megszerezni. Igen jól állunk, és pontszerzéssel szeretnénk tovább javítani a pozíciónkat” – mondta.

Marcello Lippi csak közvetlenül a mérkőzés előtt adja meg kezdőcsapatát, de az utolsó edzésen a Pepe, Pazzini, Rossi támadótriót próbálgatta az egyik csapatban – persze a másikban pályára lépő Quagliarella, Foggia, Iaquinta hármas sem rossz.

„Győzelemre számítok, de még egy siker sem jelenti azt, hogy nyugodtan hátradőlhetünk. Ennek ellenére fontos lépést tehetünk előre. Eltökélt és kemény ír csapatra számítok, ráadásul eddig remekeltek a selejtezőkön, tehát az önbizalommal sem lesz gond. Doyle fejjátéka problémákat okozhat nekünk” – mondta Lippi, aki kollégáját is dicsérte.

„Az igazán jó edzők a legjobbat hozzák ki játékosaikból, és Trap mindig is ezt tette. Nem tudom, mit tervez a meccsre, de valami meglepetést mindig kitalál. Trapattoni hazánk labdarúgásának viszonyítási pontja, a tapasztalat, a siker, az őszinteség és az elhivatottság mintaképe. De bármilyen komoly ember, nagyon oda kell figyelnünk arra, nehogy tréfát űzzön velünk április elsején.”

ÉS AMIKOR AZ OLASZOK (1990, VB-NEGYEDDÖNTŐ)


VB 2010

EURÓPAI ZÓNA, 8. CSOPORT
A SZERDAI PROGRAM
Bulgária–Ciprus
Szófia, 17.00
Grúzia–Montenegró
Tbiliszi, 19.00
Olaszország–Írország
Bari, 20.50 (tv: RAI UNO, élő)

AZ ÁLLÁS

1. Olaszország 5 4 1 8–2 +6 13
2. Írország 5 3 2 6–3 +3 11
3. Bulgária 4 4 3–3 0 4
4. Ciprus 4 1 1 2 4–5 –1 4
5. Montenegró 4 2 2 3–6 –3 2
6. Grúzia 6 2 4 4–9 –5 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik