Eb 2024: Montenegró versenyben akar maradni – győznie kell Litvániában

Vágólapra másolva!
2023.09.07. 09:05
null
Nikola Krsztovics a mieink elleni, 0–0-ra végződött júniusi meccsen is ott volt a pályán (Fotó: AFP)
Csak a győzelem lebeg a montenegrói labdarúgók szeme előtt. Nemzeti csapatukkal az Eb-selejtezők G-csoportjában a harmadik helyen állnak, Montenegró hátránya három pont Magyarország és Szerbia mögött, s ha oda akar érni a kijutást jelentő első két hely valamelyikére, nyernie kell csütörtök este Litvániában.

 


„Nyomás alatt játszunk, de már hozzászoktunk, ugyanis a klubokban is hasonló meccseken lépünk pályára  – idézte a cdm.me oldal Nikola Krsztovicsot. – Aki itt van a válogatottban, a legjobbját nyújtja. Fontos meccsek várnak ránk a napokban, sok minden eldőlhet. Most Litvániára koncentrálunk, utána jön csak a Bulgária elleni találkozó.”

A 23 éves támadó a nyáron 3.8 millió euróért a DAC-tól az olasz élvonalbeli Leccéhez szerződött, s kiválóan kezdett új csapatában: két meccsen lépett pályára, és mindkettőn gólt szerzett. Olaszországban máris honfitársához, Mirko Vucsinicshez hasonlítják, ugyanis a korábbi nagyszerű támadó szintén a Leccében kezdte olaszországi pályafutását, majd megfordult a Juventusban és az AS Romában is, 305 olasz élvonalbeli bajnokin 96 gólt és 51 gólpasszt jegyzett.

„Le vagyok nyűgözve új klubomtól, a szurkolóktól és a társaimtól is. Egyből megkaptam a lehetőséget, és mindkét meccsen betaláltam. Elképesztő kezdés, mindennap felemlegetik Mirko Vucsinicset, folyamatosan hozzá hasonlítanak a klubban. Máris beilleszkedtem, így kiváló hangulatban jöttem a válogatotthoz. Remélem, itt is tudom folytatni a gólszerzést, hat pontot szeretnénk szerezni a következő két meccsen, továbbra is versenyben akarunk maradni az Európa-bajnokságért.”     

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
5. FORDULÓ
Szeptember 7., csütörtök

18.00: Litvánia–Montenegró, Kaunas (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
20.45: Szerbia–Magyarország, Belgrád (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Szabadnapos: Bulgária

Szeptember 10., vasárnap
Montenegró–Bulgária
Litvánia–Szerbia
Szabadnapos: Magyarország

A CSOPORT TELJES PROGRAMJA ITT OLVASHATÓ!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország3215–0+57
2. Szerbia3215–1+47
3. Montenegró31111–2–14
4. Bulgária4222–6–42
5. Litvánia3121–5–41

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik