Wales: Giggs még emlékszik a ZTE-re, revansot venne azért is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.10. 11:48
Ki-ki meccsre, de nem élet-halál harcra készülnek a walesiek Budapesten. Ryan Giggs, a válogatott szövetségi kapitánya kiemelte: előzetesen is tudták, hogy két kemény mérkőzés vár majd rájuk Horvátországban, illetve Magyarországon. A Manchester United korábbi kiválósága elárulta, még mindig emlékszik a Zalaegerszeg ellen 2002-ben elvesztett Bajnokok Ligája-selejtezőre, ezért is szeretne most kellemes emléket szerezni a magyar fővárosról.  
Ryan Giggs elmondása szerint még emlékszik a ZTE elleni vereségre (Fotó: Tumbász Hédi)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Ryan Giggs elmondása szerint még emlékszik a ZTE elleni vereségre (Fotó: Tumbász Hédi) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Wales hiába dolgozott ki több helyzetet, 2–1-es vereséget szenvedett a legutóbbi fordulóban Horvátország ellen, ezzel két mérkőzést követően egy győzelemmel és egy vereséggel áll az E-csoportban.

Jól teljesítettek eddig a fiúk, de figyelembe kell venni a nagy meleget és hogy a szezon végén járunk. Sokaknak talán már túl sok mérkőzés is van a lábában, ezért lehet, hogy némi frissítés az összeállításban jót tesz majd” – mondta sejtelmesen a várható budapesti kezdőcsapatról Ryan Giggs, a walesi válogatott szövetségi kapitánya.

A Manchester United korábbi ikonikus szélsője a válogatott jelenlegi legnagyobb sztárjának számító Gareth Bale-ről is beszélt, aki az idény végén kifejezetten kevés játéklehetőséget kapott klubjában, a Real Madridban, emellett pedig sérülések is gyötörték.

„Voltaképp az egész válogatott jobban teljesített a második félidőben, de ez annak is köszönhető, hogy a horvátok behúzódtak, több teret engedtek. Hét kapura lövésünk volt, miközben az ellenfélnek csak kettő. Összességében a teljesítménnyel elégedett vagyok. Egy jobb, szerencsésebb napon ezek a helyzetek bemennek.
(...) Gareth hat hetet követően lépett újra pályára, szombaton is látszott rajta, hogy lassan, de biztosan játékba jön. Alapvetően elégedett vagyok vele. Egy-két gólt is szerezhet akár – főleg szabadrúgásból. Portugáliában megpróbáltuk orvosolni az esetleges erőnléti hiányosságokat. Nagyobb probléma, hogy néhányan túl sokat játszottak és a kimerültség jelei látszódnak rajtuk. De ez az idény végén minden válogatottnál gondot jelent, erre nem foghatunk semmit” tekintett előre Ryan Giggs.

A kérdésre, hogy kit emelne ki a magyar válogatottból annyit felelt: senkit; Marco Rossi csapatának erőssége ugyanis szerinte a szervezettségében rejlik.

Arról szól majd a találkozó, hogy melyik a jobb csapat. A pálya minden részén minőségi játékosok vannak, nem akarok kiemelni senkit. Egy olyan válogatott ellen játszunk, amely nagyon szervezett, együtt mozog, együtt védekezik és támad. Már a horvát meccs előtt tudtuk, két egymást követő, nehéz idegenbeli mérkőzés vár ránk, ebből pedig valami pontot haza kellene vinni. Lehet még szerezni tizenötöt, de nehéz helyzet lenne, ha már most hatpontos hátrányba kerülnénk az első két helyezettel szemben

Ryan Giggs 2002-ben a Manchester United játékosaként járt Budapesten, akkor a ZTE emlékezetes körülmények között 1–0-ra nyert a Bajnokok Ligája selejtezőjének első mérkőzésén. A walesi szakember állítása szerint ez a kellemetlen emlék is motiválja.

Úgy emlékszem rá, mintha csak tegnap lett volna. Szeretném kitörölni a fejemből” reagált.

Giggs hozzátette, a találkozón sokat számíthat majd a walesi drukkerek támogatása, akiknek mindenképpen szeretnék valahogy meghálálni azt, hogy Horvátországba és Magyarországra is elkísérték a csapatot.

Bízom abban, hogy sikerül elhallgattatnunk a hazai drukkereket” – fogadkozott Giggs.

Chris Gunter szerint két hasonló képességű válogatott találkozik kedden Budapesten (Fotó: Tumbász Hédi)
Chris Gunter szerint két hasonló képességű válogatott találkozik kedden Budapesten (Fotó: Tumbász Hédi)

A szövetségi kapitány után Chris Gunter, az angol másodosztályban szereplő Reading 94-szeres válogatott védője vette át a szót.

Valóban csalódottak voltunk a szombati mérkőzést követően. De a labdarúgás ilyen, gyorsan tovább kell lépni, s már visszatértünk a normál rutinunkhoz. Jó volt a hozzáállás, megvolt a tervünk, nincs sok válogatott, amely Horvátország ellen, idegenben ilyen sok helyzetet ki tudna dolgozni tekintett vissza a szombati mérkőzésre a 29 esztendős labdarúgó. Csalódott vagyok amiatt, hogy nem tudtuk kihasználni többet a lehetőségeink közül és így ponttal vagy pontokkal távozni. Nehéz kihívás vár ránk holnap, de igyekszünk ehhez felnőni, szeretnénk magunkat és a szurkolókat is kárpótolni.”

Ha Horvátország ellen tapasztaltabb kerettel állnak ki, biztos azt mondják, miért nem a fiatalok kapnak lehetőséget. Mindig van a futballban egy ha... Azt gondolom, jelenleg kiegyensúlyozott csapatunk van, amelyben megvan a kellő rutin és a kellő fiatalság. A csapat készen áll a rá váró feladatokra. Jó állapotban vagyunk, és alig várjuk a keddi összecsapást. (...) Nem arról van szó, hogy mindent vagy semmit mérkőzésről lenne szó. De nagyon fontos lenne, hogy a jól kezdő és hasonló kvalitásokkal rendelkező magyarok ellen pontot szerezzünktette hozzá Chris Gunter.

A WALESI KERET
Kapusok: Wayne HENNESSEY
(Crystal Palace), Owen EVANS (Wigan Athletic), Adam DAVIES (Barnsley)
Védők: Connor ROBERTS (Swansea City), Chris GUNTER (Reading), Chris MEPHAM (AFC Bournemouth), James LAWRENCE (RSC Anderlecht), Ashley WILLIAMS (Everton), Tom LOCKYER (Bristol Rovers), Joe RODON (Swansea City)
Középpályások: Dylan LEVITT (Manchester United), Ben WILLIAMS (Barnsley), Joe ALLEN (Stoke City), Matthew SMITH (Manchester City), Will VAULKS (Rotherham United), Rabbi MATONDO (Schalke 04), Dan JAMES (Swansea City), David BROOKS (AFC Bournemouth), Ryan HEDGES (Barnsley)
Támadók: George THOMAS (Leicester City), Gareth BALE (Real Madrid), Sam VOKES (Stoke City), Kieffer MOORE (Barnsley), Nathan BROADHEAD (Everton), Louis THOMPSON (Norwich City), Terry TAYLOR (Wolverhampton Wanderers)


EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ
E-CSOPORT
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: MAGYARORSZÁG–Wales (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 3 2 1 5–4 +1 6
2. Horvátország 3 2 1 5–4 +1 6
3. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
4. Wales 2 1 1 2–2 0
3
5. Azerbajdzsán 2 2 2–5 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik