Horvátország: Szlovákia ellen búcsúzhat a kapitány – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.10.21. 11:47
null
Közel a búcsú Zlatko Dalic számára? (Fotó: AFP)
Az Okaz című dzsiddai lap úgy tudja, hogy az al-Ittihad szerződést kínál Zlatko Dalicnak, a horvát válogatott szövetségi kapitányának, aki az utolsó, november 16-i, Szlovákia elleni Eb-selejtező után távozhat a nemzeti csapat éléről.

 

Az al-Ittihad a hétvégén menesztette chilei vezetőedzőjét, José Luis Sierrát, miután a csapat eddigi 7 bajnokijából csupán hármat nyert meg, s négyet elvesztett. A dzsiddai Okaz című lap értesülései szerint a klub vezetői már meg is kezdték a tárgyalást az utódlásról, s a kiszemelt Zlatko Dalic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya.

A lap beszámolója és a klub hivatalos honlapja szerint Mohammed al-Abdalit ideiglenes jelleggel kinevezték a klub vezetőedzőjének, s az al-Ittihadnál mielőbb szeretnék kinevezni Dalicot, hogy a csapat körüli kaotikus állapotok felszámolását megkezdjék.

A hírről ugyanakkor beszámolt a horvát 24sata.hr is, amely kiemeli, Dalicot a tavaly nyári világbajnokságon szerzett ezüstérem után több jól – a szövetségi kapitányi posztnál jobban – fizető ajánlattal keresték meg különböző klubok, ám ő akkor hosszabb gondolkodás után nemet mondott az anyagi javakra.

Éppen ezért a horvát lap szerint kissé paradox lenne, ha most az utolsó, létfontosságú Eb-selejtező előtt mégis a pénzt választaná a hazája és a válogatott helyett – főleg annak tükrében, hogy a szlovákok elleni hazai selejtezőn már egy pontszerzés is biztos Eb-részvételt jelent, s akkor Dalicnak lehetősége nyílna rá, hogy a jövő nyáron bizonyítsa: nem egyszeri, kifutott eredmény volt a vb-ezüst.

Dalic Horvátországban 2005 és 2010 között dolgozott, majd az arab világba tette át a székhelyét, s itt érte el sikereit: az al-Ainnal 2016-ban eljutott az ázsiai BL döntőjéig.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Dalic váltásának mekkora az esélye, mindenesetre a válogatott Eb-részvételi esélye okán meglehetősen valószínűtlennek tűnik, hogy a Szlovákia elleni selejtezőn lelépjen a színről a kapitány, ha kiharcolja a csapattal a kijutást. Ehhez egy döntetlen is elegendő a vb-ezüstérmesnek november 16-án.

Ahogy azt sem tudhatjuk, hogy mi történik Daliccsal, ha vb-ezüstérmesként mégis lemaradna Horvátország az Európa-bajnokságról – legalábbis a selejtezősorozaton, merthogy a Nemzetek Ligája rájátszásában szinte biztosan érdekelt lesz ebben az esetben.

EB-SELEJTEZŐK
AZ E-CSOPORT TOVÁBBI MENETRENDJE

November 16., szombat

18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14– 6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8– 9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10– 8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2 6– 6 0 8
5. Azerbajdzsán 6 1 5 5–14 –9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik