B. O. M., N. ZS. 2020.04.03 07:20

Eb 2021: a bolgárok szeptemberi pótselejtezővel kalkulálnak

A mieink elleni összecsapásra készülő bolgárok tényszerűen foglalkoztak az UEFA szerdai döntésével, a románok és az izlandiak jószerével sehogyan sem.    

Kraszimir Balakov volt bolgár kapitány sok gondot lát a jelenlegi csapatnál (Fotó: AFP)

 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a magyar válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőjét az UEFA a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel határozatlan időre elhalasztotta, így biztossá vált, hogy Marco Rossi válogatottja júniusban nem lép pályára Bulgária ellen, s nem rendezik meg az Izland–Románia párharcot és a két nyertes döntőjét sem. Lássuk, milyen reakciók születtek az érintett országokban!

BULGÁRIA: SZEPTEMBERRE VÁRJÁK

A bolgár oldalak többnyire tényszerűen foglalkoznak az esettel, megjegyezve, hogy az újabb halasztás a jelenlegi helyzet miatt várható volt. A gong.bg úgy kalkulál, hogy a következő lehetséges időpont a selejtezőre szeptember 3. és 8. között lehet.

Ez az időtartam a Nemzetek Ligája újabb idényének van fenntartva, de mivel minden csúszik, ide is kerülhetnének a pótselejtezők. A sportal.bg weboldal interjút közöl Kraszimir Balakovval, aki 2019 májusa és októbere között irányította a nemzeti együttest. A korábbi klasszis támadó többek között elmondta: amikor elvállalta a szövetségi kapitányi tisztet, nem volt cél az Eb-kvalifikáció, a válogatottnál még mindig sok gondot lát, és legalább öt-hét év megfeszített munka kell a bolgár futball felemelkedéséhez.    

ROMÁNIA: TOKIÓ FONTOSABB

A román szövetség és a sportsajtó sem kommentálta, hogy újra elhalasztották a 2021-re áttolt Eb – amelynek egyik házigazdája Bukarest – pótselejtezőjét. A futballvezéreket sokkal inkább a tokiói olimpia egyéves elhalasztása érdekli, amelynek férfi labdarúgó-tornájára a román csapat is kijutott. Mivel az ötkarikás játékokon a szabályok szerint három túlkoros futballista mellett csak U23-asokat lehet nevezni, a FRF most az iránt érdeklődik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél, hogy az 1997-es születésűek, akik az idén mehettek volna Tokióba, egy év múlva is bevethetők lesznek-e.

IZLAND: KOMMENTÁR NÉLKÜL

Tulajdonképpen közönnyel fogadta a hírt a szigetország sportsajtója, nem fűztek kommentárt az UEFA szerdai döntéséhez. 

2020.03.17 22:32:59

Foci Eb 2020 CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Budapestnek most nem kell lemondania a kiváltságról, csak várnia kicsit – és legyen ez a legnagyobb ár.

2020.03.15 21:35:29

Foci Eb 2020 SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Az Európa-bajnokság egy hatalmas buli.

2020.01.03 23:39:56

Foci Eb 2020 THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A futballisták zavartalan felkészülésénél nincsen fontosabb

2019.12.01 21:22:06

Foci Eb 2020 nemzetisport.hu

A halasztás miatt a mérkőzések időpontját később, a koronavírus-járvány elmúltával véglegesítik.