Anglia négy góllal nyert, irány az első kalap!

DÓCS ÁKOS, BACSKAI JÁNOSDÓCS ÁKOS, BACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.11.17. 17:55
null
Vendéglátás (Fotók: AFP)
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők A-csoportjában Anglia négygólos, Bulgária egygólos győzelmet aratott – előbbi idegenben Koszovó ellen, utóbbi hazai pályán Csehországgal szemben.

EB-SELEJTEZŐK
10. FORDULÓ
A-CSOPORT
Koszovó–Anglia 0–4
(Winks 32., Kane 79., Rashford 83., Mount 91.)
Bulgária–Csehország 1–0 (Bozsikov 56.)

KOSZOVÓ–ANGLIA ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Elképesztő udvarias vendéglátásban részesült Koszovóban az angol válogatott és az angol szurkolóhad, a stadionon kívül és azon belül nagy szeretettel üdvözölték a háromoroszlánosokat és az őket elkísérőket.

Pedig nem tét nélküli mérkőzésre érkeztek a csoportelsőséget már bebiztosító angolok: azzal a tudattal léptek pályára, hogy ha nem nyernek, akkor csak második kalapból várhatják az Eb-sorsolást.

Ennek megfelelően nem B-csapatát vezényelte harcba a szövetségi kapitány, Gareth Southgate, inkább csak kísérletezett, lásd a kapus Nick Pope, a középpályás Declan Rice vagy a középső védő Tyrone Mings esetét. Az első félidőben a hazaiak játszottak veszélyesebben, de nagyon rosszul gazdálkodtak a lehetőségeikkel, ellenben az angolok 10-ese, Harry Winks szép gólt lőtt – ebben a mezben korábban olyanok villogtak az angoloknál, mint Michael Owen, Gary Lineker, Geoff Hurst, Wayne Rooney, Teddy Sheringham vagy Trevor Brooking.

A szünet után sem csökkent a hazaiak lelkesedése, de Amir Rrahmani, Milot Rashica és Florent Hadergjonaj is rontott – nem úgy Harry Kane, aki Sterling beadása után könyörtelenül kihasználta a hazai védelem nyílt napját.

Kane a selejtezősorozatban az összes mérkőzésén betalált, erre egyetlen angol játékos sem volt képes korábban.

Az első gólöröm
Az első gólöröm


Jadon Sancho végig a kispadon maradt, néhány sztár a keretbe sem került, mások sérültek voltak, ketten-hárman pihentek – nem véletlenül tartják aranyesélyesnek az angolokat a 2020-as Eb-n! És ne feledjük, a kontinenstorna döntőjét Londonban rendezik…

Sterling nem sokra rá kiosztott egy gólpasszt a csereként beállt Marcus Rashfordnak is. Southgate a hajrában újoncot avatott a Chelsea 21 éves védője, a nigériai származású, volt kanadai utánpótlás-válogatott Fikayo Tomori személyében, a harmadik csereember, Mason Mount pedig gólt lőtt Kane passzából, már a ráadásban.

Az angolok 38 szerzett góllal zárták a 2019-es évet, ennél eredményesebbek csak 1908-ban voltak, akkor is csak egyetlen góllal értek el többet. Harry Kane 12 találattal zárt, ezzel beállította George Hilsdon (1908) és Dixie Dean (1927) rekordját.

Minden bizonnyal az Eb-selejtezők gólkirálya lesz Kane, 12 találattal, nyolc mérkőzésen a tucatnyi gól mellett adott öt gólpasszt is, Sterling hét fellépésén nyolcszor volt eredményes, tíz gólpassz mellett.

KOSZOVÓ–ANGLIA ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Az angolok mellett a csehek is biztos Eb-résztvevők voltak a mérkőzés előtt, így tét nélkül léptek pályára Bulgáriában.

Az első félidőben végig mezőnyfölényben futballozó cseh válogatott az 56. percben hátrányba került – Vaszil Bozsikov remek ütemben érkezett a jobb oldalról belőtt szabadrúgásra, a kapu bal oldalába tartó fejesét a vendégek kapusa nem védhette.

A zárt kapus találkozón nem zavarodtak meg a hazaiak, Csehország pedig hiába próbálkozott több lövéssel, a második játékrészben egyszer sem volt képes eltalálni a kaput, így nem tudott pontot szerezni utolsó selejtezős mérkőzésén. Ám így is ünnepelhetnek Daridáék, hiszen 15 szerzett ponttal a második helyen Anglia mögött ők is kijutottak a 2020-as Európa-bajnokságra.

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Anglia8 7137– 6+3121
2. Csehország8 5313–11 +215
3. Koszovó*8 32313–16 –311
4. Bulgária*8 134 6–17–11 6
5. Montenegró8 35 3–22–19 3

Félkövér: kijutott az Eb-re.
*: bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt: kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik