Eb 2020: Keane megkérte CR-t, ne döntse meg a csúcsát, hiába

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.09.11. 11:21
Mint arról beszámoltunk, Cristiano Ronaldo mesternégyesével Portugália 5–1-re legyőzte Litvániát Európa-bajnoki selejtezőn. A 34 éves világklasszis ezzel rekordot döntött, ő lett az Eb-selejtezők legeredményesebb játékosa – hiába kérte az eddigi csúcstartó, Robbie Keane, hogy hagyja meg neki ezt a rekordot.

Az írek legendás támadója karrierje során 23 gólt szerzett az Eb-selejtezőkön, amivel ő volt a legeredményesebb játékos a sorozatban. Keane rekordjának megdöntéséhez meglehetősen közel állt Cristiano Ronaldo, aki 20 gólt szerzett a szerbek elleni mérkőzés előttig.

Robbie Keane is tudatában volt ennek, így Instagram-történetében viccesen megkérte a portugál világklasszist, hagyja meg neki a rekordot: „Azt hiszem, elég rekordod van már, Cristiano, hagyd meg ezt nekem!”

Robbie Keane kérte CR-t, ne döntse meg a rekordját (Fotó: Instagram)
Robbie Keane kérte CR-t, ne döntse meg a rekordját (Fotó: Instagram)


Ronaldo viszont gólt rúgott Szerbia ellen, valamint mesternégyest szerzett Litvániában, ezzel pedig megelőzte Robbie Keane-t az örökranglistán. A 39 éves exfutballista természetesen nem volt rest gratulálni, az előzőhöz hasonlóan – Instagramon – meg is tette.

Keane gratulált Ronaldónak (Fotó: Instagram)
Keane gratulált Ronaldónak (Fotó: Instagram)

CR egyébként nem csak ezt a rekordot állította fel tegnap: ő lett az első játékos, aki 40 különböző válogatott ellen is betalált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik