Eb 2020, I-csoport: Ciprus életben tartotta Eb-álmait

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.10.10. 17:55
Ciprus 2–1-re legyőzte Kazahsztánt idegenben az Európa-bajnoki selejtező I-csoportjában, amivel életben tartotta esélyét, hogy egyenes ágon kijusson a kontinenstornára.

Ki-ki mérkőzést vívott Kazahsztán és Ciprus: a képlet egyszerű volt, aki nyer, az életben tartja esélyeit, hogy egyenes ágon kijusson az Eb-re. A mérkőzés első félidejében a hazaiak 26 éves védője, Temirlan Jerlanov szöglet utáni fejesből megszerezte a vezetést a hazaiak számára. A 73. percben azonban a ciprusiak Pierosz Szotiriu találatával egyenlítettek, majd kisebb meglepetésre a 84. percben Nikolasz Ioannu góljával fordítottak, és megnyerték a mérkőzést.Temirlan Jerlanov szöglet utáni fejesből megszerezte a vezetést a hazaiak számára. A 73. percben azonban a ciprusiak Pierosz Szotiriu találatával egyenlítettek, majd kisebb meglepetésre a 84. percben Nikolasz Ioannu góljával fordítottak, és megnyerték a mérkőzést.

Ha a mérkőzés egyébként döntetlennel zárul, Belgium lett volna az első kijutó csapat, igaz, ez még este, a San Marino elleni győzelemmel biztossá válhat. Ciprus öt pontra közelítette meg az oroszokat, akik a skótokat fogadják csütörtök este hazai pályán. Kazahsztánnak csupán matematikai esélye maradt arra, hogy egyenes ágon kijusson a tornára.

EB-SELEJTEZŐ
I-CSOPORT

Kazahsztán–Ciprus 1–2 (Jerlanov 34., ill. Szotiriu 73., Ioannu 84.)

Később
20.45: Belgium–San Marino
20.45: Oroszország–Skócia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik