Eb 2020: Bukarestben rendezik meg a 24-es döntő sorsolását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 17:54
null
A csoportkör sorolása tavaly decemberben, Dublinban (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken bejelentette, hogy 2019. november 30-án a román fővárosban, Bukarestben rendezik meg a 2020-as Európa-bajnokság 24-es döntőjének sorolását.

 

Mint ismert, Bukarest az egyike annak a 12 városnak, amelyben mérkőzést rendeznek a jövő évi Európa-bajnokságon. A román főváros ugyanúgy három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont, mint Budapest.

A selejtezők a jövő héten, március 21-én kezdődnek és november 19-én érnek véget. (Mint ismert, a mieink Horvátországgal, Walesszel, Szlovákiával és Azerbajdzsánnal kerültek egy selejtezőcsoportba, és jövő csütörtökön a szlovákok ellen kezdenek Nagyszombatban. Mind a tíz csoportból az első két helyezett jut ki az Eb-re.)

Érdekesség, hogy a döntő sorsolásának időpontjában még nem lesz teljes az Eb 24 csapatos mezőnye.

Az utolsó négy kvótáról döntő Nemzetek Ligája-playoff mérkőzéseit 2020 márciusában játsszák le, és – attól függően, Eb-házigazdák is érdekeltek lesznek-e rajtuk – elképzelhető, hogy egyes csoportok beosztását csak akkor tudják véglegesíteni. Az UEFA 2020. április elsejét jelölte ki a pótsorsolás napjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik