Eb 2016: Ennél okosabbnak kell lennünk, ha nyerni akarunk – Kroos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 10:06
null
Kroos uralta a középpályát az ukránok ellen (Fotó: Reuters)
A kevés játékpercét tökéletesen kihasználó (kizárólag sikeres megmozdulások és gól csaknem öt év után a nemzeti színekben) Bastian Schweinsteiger mellett Toni Kroos volt a vasárnapi Németország–Ukrajna Eb-mérkőzés hőse. Az UEFA-nál a Real Madrid futballistája lett a mezőny legjobbja, a választás eredménye egybeesik az InStat statisztikai elemzőrendszer adataival is – a középpályás kiváló teljesítményt nyújtott.

A mérkőzésen Kroos nevéhez fűződött a legtöbb (és a legtöbb sikeres) megmozdulás, a legtöbb sikeres passz, illetve ő volt benne a legtöbb német akcióban is. Mondhatni, minden rajta ment keresztül – no, de ez is volt a feladata.

AZ MVP: TONI KROOS
InStat-index 366
Akciók a pályán/sikeres 150/125
Párharcok/nyert 20/11
Részvétel a támadásokban 66 (a 103-ból)
Passzok/sikeres 114/103
Kulcspasszok/sikeres 4/4
Gólpassz 1
A vastagon kiemelt statisztikákban Kroos volt a mezőny legjobbja.

„Azt a szerepkört kaptam, hogy felügyeljem a labdakihozatalt és a labdajáratást. Megpróbáltam minél jobb helyzetbe hozni a veszélyes játékosainkat, és ez jól működött. Remélem, így tudom folytatni. A Real Madrid összes játékosához hasonlóan én is remek hangulatban érkeztem a tornára, és jóleső érzés, hogy az Eb-n győzelemmel rajtoltunk – de még sok van hátra. Okosabbnak kell lennünk ennél egy kicsit, ha meg akarjuk nyerni a tornát. Az első huszonöt percünk erős volt, de minden mérkőzésen van egy szakasz, amikor kicsúszik az irányítás a kezünkből. Az ukránok érzékelték, hogy nem elég pontosak a passzaink, és kikényszerítettek belőlünk néhány hibát. A végén aztán megint összekaptuk magunkat” – értékelt Kroos.

„Gyors meccs volt, intenzív – az első félidőben a támadójátékkal voltak problémáink, eladtuk a labdákat, és ezzel lehetőséget biztosítottunk az ukránoknak arra, hogy lekontrázzanak. Ráadásul nagyon veszélyes pontrúgásaik voltak. A második játékrészben stabilabb lett a védekezésünk, Schweinsteigernek pedig nagy öröm, hogy sokheti küszködés után ilyen nagyszerűen tért vissza” – mondta Joachim Löw német szövetségi kapitány.

Schweinsteiger 2011. október 7. óta először talált be a nationalelfben – ez volt a középpályás 24. válogatott gólja, és ezzel megelőzte az örökranglistán Lothar Matthäust.

„Nem tudtuk megakadályozni a németeket a gólszerzésben, kétszer is kapituláltunk – olyan ez a válogatott tényleg, mint egy gép. Tele vannak nagyszerű játékosokkal, és a labdarúgóim tudták, hogy a világ egyik legjobbja vár rájuk” – kommentált lakonikusan Mihajlo Fomenko, az ukránok trénere.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–UKRAJNA 2–0 (1–0)
Lille
, Stade Pierre Mauroy, 43 035 néző. Vezette: Atkinson (angol)
NÉMETORSZÁG:
Neuer – Höwedes, J. Boateng, Mustafi, Hector – Khedira, Kroos – Th. Müller, Draxler (Schürrle, 78.), Özil – Götze (Schweinsteiger, 90.). Szövetségi kapitány:Joachim Löw
UKRAJNA: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk – Szidorcsuk, Sztepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (Zincsenko, 73.), Konopljanka – Zozulja (Szeleznyov, 66.). Szövetségi kapitány:Mihajlo Fomenko
Gólszerző: Mustafi (19.), Schweinsteiger (92.)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
LENGYELORSZÁG–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 1–0 (0–0)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik