Eb 2016: terrorveszély miatt zárt kapuk mögött edzenek a spanyolok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.25. 16:36
Hiába szeretett volna nyilvános edzést tartani szombat este Kolozsváron a spanyol labdarúgó-válogatott, a román hatóságok a brüsszeli események miatt terrorveszélyre hivatkozva megtiltották, hogy nézők is részt vegyenek az Európa-bajnoki címvédő gyakorlásán.

A vasárnap esti Románia–Spanyolország felkészülési találkozó előtti hivatalos edzésen így csak az első negyedórát tekinthetik meg a sajtó képviselői, az érdeklődő rajongókat viszont nem engedik be a Kolozsvár Arénába (Cluj Arena).

A kolozsvári rendőrség és csendőrség vezetői pénteken azt is bejelentették, hogy a mérkőzés előtt és alatt 550 fővel biztosítják a stadion környékét, terroristaellenes egységeket is bevetve.

A román–spanyol találkozó az első válogatott mérkőzés lesz a 2011-ben felépült, 31 ezer férőhelyes kolozsvári stadionban, de a városban is csak harmadszor játszik a román nemzeti együttes.

A meccsre eredetileg a szintén 2011-ben átadott bukaresti Nemzeti Stadionban került volna sor, ám az ország legnagyobb arénája fél éve nem rendelkezik tűzbiztonsági engedéllyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik