Eb 2016: Romániában zárt kapu és pontlevonás is jöhet?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 16:30
Ahogy arról korábban beszámoltunk, román beszámolók szerint az UEFA súlyos büntetéssel sújthatja a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF), a Magyarország elleni Eb-selejtezőn történtek miatt. A magyar labdarúgó-válogatott rajongói Facebook-oldala azt fejtegeti egy konkrét példán keresztül, hogy a zárt kapus büntetés biztosra vehető, de akár pontlevonás is jöhet.

Ahogy arról beszámoltunk, a román drukkerek a magyar válogatott elleni szombati, 1–1-re végződő találkozón végig petárdákkal dobálták a vendégeket és egymást, valamint a helyi rendfenntartó erőkkel is összetűzésbe keveredtek.Ahogy arról beszámoltunk, a román drukkerek a magyar válogatott elleni szombati, 1–1-re végződő találkozón végig petárdákkal dobálták a vendégeket és egymást, valamint a helyi rendfenntartó erőkkel is összetűzésbe keveredtek.

„Komoly problémák akadtak a szervezéssel, ami az első tizenöt percben történt, az egyszerűen tarthatatlan, drasztikus büntetésre számítok" – mondta a prosport.ro-nak az UEFA egyik embere, aki a neve elhallgatását kérte.

2010-ben az Olaszország–Szerbia mérkőzésen a vendégszurkolók miatt 3–0-val a hazaiaknak írták jóvá Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen a három pontot, a magyar labdarúgó-válogatott nem hivatalos Facebook-oldala szerint ez a veszély fenyegetett szombaton is, csak ezúttal a hazai szurkolók miatt, a meccs német UEFA-ellenőre ugyanis jelezte a román szövetség illetékeseinek, hogy amennyiben nem vetnek véget a botrányos viselkedésnek, lefújják a mérkőzést.

A rajongói oldal sajtóinformációra hivatkozva azt írja, a zárt kapu száz százalék a románok számára, de szinte biztos, hogy nem ússzák meg ennyivel keleti szomszédaink, hanem pontlevonást is kapnak, mert többszörös visszaesők.

A meccs német UEFA-ellenőre, Michael Kuchenbecker volt, aki korábban dortmundi rendőrparancsokként is tevékenykedett, és híres arról, hogy szigorúan ítéli meg a látottakat, valamint nem hagyja magát befolyásolni a külső véleményektől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik