Formula-1: Whitmarsh szerint válság felé tart a sportág

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.10.05. 14:13
A McLaren-csapat főnöke, Martin Whitmarsh szerint a következő másfél évben válság felé tart a Formula-1, hacsak nem sikerül megfékezni az egyre inkább elszabaduló költségeket.

A vasárnapi Koreai Nagydíj előtti napon Martin Whitmarsh elmondta: a jövőre beépítésre kerülő motorok és váltók tesztelése is már 10 millió dolláros plusz kiadásokat jelentenek, amelyeket a nagycsapatok is nehezen tudnak kigazdálkodni, a kicsik pedig arra kényszerülnek, hogy kevesebbet tréningezzenek.

„Még nem vagyunk válságban, de óvatosnak kell lennünk! Nem kontrolláltuk eléggé a költségeket, és ha így marad, annak a következő másfél évben fizetjük meg az árát” – jegyezte meg Whitmarsh. elmondta: a jövőre beépítésre kerülő motorok és váltók tesztelése is már 10 millió dolláros plusz kiadásokat jelentenek, amelyeket a nagycsapatok is nehezen tudnak kigazdálkodni, a kicsik pedig arra kényszerülnek, hogy kevesebbet tréningezzenek.

„Még nem vagyunk válságban, de óvatosnak kell lennünk! Nem kontrolláltuk eléggé a költségeket, és ha így marad, annak a következő másfél évben fizetjük meg az árát” – jegyezte meg Whitmarsh.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik