Finnország: Skóciából érkezett csoportriválisunk új kapitánya

Vágólapra másolva!
2011.03.31. 14:54
A Finn Labdarúgó-szövetség megtalálta a nemzeti csapat új szövetségi kapitányát: a korábbi hetvenszeres finn válogatott Mixu Paatelainen irányítja a jövőben a hazánkkal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő együttest.

A 44 éves szakember a skót élvonalban szereplő Kilmarnock menedzseri posztjáról távozik, hogy hazája válogatottját irányíthassa.

„Alapos mérlegelés után Mixu úgy döntött, hogy elfogadja a megtisztelő feladatot, amelyet nem utasíthatott vissza, és hazája szövetségi kapitánya lesz. Azonnal munkába áll a finn szövetségnél” – olvasható a Kilmarnock közleményében.

Mint ismeretes, Stuart Baxtert a válogatott rossz szereplése után „fölfelé buktatták”, tanácsadói szerepkörbe – a skót trénernek a Magyarország elleni vesztes Eb-selejtező volt az utolsó meccse a válogatott kispadján.

A Kilmarnock mindenképpen szerette volna megtartani a szurkolók körében rendkívül népszerű finn edzőt, hisz Paatelainennel a csapat ugrásszerű javulást mutatott és a szezonban klubrekordokat döntött meg.

„Mixu rövid irányítása alatt a Kilmarnock óriásit fejlődött, a támadójáték hatalmasat javult, a csapat szórakoztató és gólerős játékot nyújtott. Nagyon ritka, hogy egy menedzser nyolc hónap alatt gyakorlatilag legendává válik a klubnál” – búcsúztatta Paatelainent a Kilmarnock.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik