NFL Fantasy tippek, Week 17

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.12.28. 14:12
Címkék
Elérkeztünk oda, ahol a szív egy picit minden évben megszakad. 20 csapat szurkolóinak ez az utolsó hétvége a rohadt hosszú böjt előtt, ahol...

Elérkeztünk oda, ahol a szív egy picit minden évben megszakad. 20 csapat szurkolóinak ez az utolsó hétvége a rohadt hosszú böjt előtt, ahol még láthatják kedvenceiket és a fantasy játékosoknak is ez az utolsó lehetőség, hogy szépen búcsúzzanak az évtől. A legtöbb ligában múlt héten vége lett a küzdelmeknek, azonban van olyan, többek közt a miénk is, ahol ma bizony döntő vár két csapatra (az enyémre is, hajrá MiniSteelers).

Ilyenkor sok segítséget már nem lehet nyújtani, mindenkinek megvan a csapata, de néhány apróságra érdemes figyelni. Mivel rengeteg olyan meccs van, melynek már nincs tétje, így a tippek nagy részét próbálom azokra a meccsekre korlátozni, ahol még legalább az egyik csapat teljes erőbedobással mehet a harcba.

Irányítók

Az NFC South sorsáról egy Panthers vs.. Falcons csata dönt, melyen mindkét csapat irányítójának jó napja lehet. Cam Newton egyre jobb formában van és mivel a Falcons futás ellen siralmas, talajon és levegőben is sok pontot termelhet. Matt Ryan a Georgia Dome-ban még mindig félelmetes, idén 6 meccsen 13 TD-t osztott ki és csak négyszer adta el a labdát hazai pályán. A Cowboys meg fogja próbálni megszerezni az első kiemelést az NFC-ben, így Tony Romo biztosan játszani fog, az elmúlt három meccsen mutatott formája alapján (10 TD, 0 INT) újabb jó meccsnek néz elébe. Az éjszakai Bengals vs.. Steelers meccsen két olyan irányító feszül egymásnak, akiknek szerepeltetését nem javasolnám, de három hete ugyanezen meccs odavágóján mindketten remekeltek. A Bengals továbbra is több interceptiont jegyez, mint amennyi passzolt TD-t enged, de Big Bent ez legutóbb sem érdekelte (350 yard, 3 TD). Andy Dalton nagyon hullámzó, én nem raknám be, ha nálam lenne. Arra még érdemes figyelni, hogy Tom Brady milyen szerepet kap, elképzelhető, hogy csak egy félidőt játszik, akárcsak Andrew Luck. Aki még a lutri kategória nálam, az Philip Rivers. Hazai pályán 205 yard, 2 TD-1 INT mutatóval zárt a Chiefs ellen.

Jó lehet még: Teddy Bridgewater vs. Bears, Eli Manning vs. Eagles és Ryan Tannehill vs. Jets

Felejtsd el: Jay Cutler vs. Vikings, Shaun Hill vs. Seahawks és Kyle Orton vs. Patriots

Futók

Itt is érdemes az NFC déli csoportjával kezdeni. Steven Jackson 90%, hogy nem játszik, így Devonta Freeman vagy Jacquizz Rogers lesz a kezdő. Freeman több szerepet kap idén, szerintem ő a jobb opció. A másik oldalon Jonathan Stewartnak nagy meccse lehet, a Falcons ugyanis 22 futóknak engedett TD-vel a liga legrosszabb csapata. A Chargers futás ellen közepes, ráadásul a Chiefs kezdő QB-ja nélkül játszik, így Jamaal Charles mellett Knile Davis is jó opció lehet. Le'Veon Bell nagy estére számíthat, míg a Jeremy Hill-Giovani Bernard futóduó bajban lehet, ha a Steelers futás elleni védelme olyan hatékony lesz, mint a szezon második felében. A Lions futás ellen a liga elitjébe tartozik, Eddie Lacy is szenvedni fog szerintem. DeMarco Murray-nek 29 yard kell a Cowboys klubrekordhoz és a státusza is valószínű, így neki kötelező játszani, még ha a Redskins nagyon jó is futás ellen és Murray sem teljesen egészséges.

Jó lehet még: Daniel Herron vs. Titans, Arian Foster vs. Jaguars és C.J. Anderson vs. Raiders

Felejtsd el: Frank Gore vs. Cardinals, Lamar Miller vs. Jets és Isaiah Crowell vs. Ravens

Elkapók

Talán a legnehezebben megjósolható poszt. Minden héten betlizik egy sztár, akitől nem várnám, és minden héten van nem egy olyan extra teljesítmény, amitől leesik az állam. Amire érdemes figyelni, hogy Josh Gordon eltiltása miatt nem játszhat, így hiába a harmadik legrosszabb a WR-ek ellen a Ravens, nincs olyan Browns játékos, akire érdemes figyelni. A Lions a WR-ek ellen is nagyon jó, kétlem, hogy Randall Cobb és Jordy Nelson is jó meccset csinál, maximum az egyikőjük. A Packers sok TD-t enged, de sok labdát is szerez, azt gondolom a Golden Tate, Calvin Johnson (Megatron) párosra is igaz, mindkettőjük nem futhat jó meccset. Amin keményen meglepődtem, hogy a Raiders a WR-ek ellen top3-as fantasy def, így azt mondom Emmanuel Sandersnek és Demaryius Thomasnak is meleg. Odell Beckhamnek viszont nagyon nagy estéje lehet, majd 200 yard kell az újoncrekordhoz, Eli Manning dobálni fog rá, mintha kötelező lenne, ráadásul az Eagles WR-ek ellen a legrosszabb idén. A Redskins hasonlóan rossz, így Dez Bryant mellett akár Terrance Williams, akár Cole Beasley is remekelhet.

Jó lehet még: Allen Hurns vs. Texans, Kelvin Benjamin vs. Falcons és Mike Evans vs. Saints

Felejtsd el: Sammy Watkins vs. Patriots, DeSean Jackson vs. Cowboys és T.Y. Hilton vs. Titans

Tight Endek

A San Diego TE-k ellen top5-ös idén, kevesebb, mint 6 pontot kapnak átlagban meccsenként. A Chiefs csereirányítóval játszik, így Travis Kelce és Anthony Fasano egyaránt rossz napra számíthat. A TE-k ellen remeklő védelmek közül senki nem játszik komoly TE ellen, kivétel ez alól a Bills vs. Rob Gronkowski meccs, de ott előfordulhat, hogy Gronk pihen. Greg Olsen a Panthers egyik fő fegyvere, de a Falcons 44 yardot enged meccsenként a TE-knek és mindössze 3 TD-t kaptak. Hasonló a helyzet a TE-k ellen gyengécske védelmeknél is, komoly erőpróba nem vár rájuk. Mivel a Bengals és a Steelers is közepes a TE-k ellen, így a SNF-on semmi nem szól sem Jermaine Gresham, sem Heath Miller ellen és mellett sem.

Jó lehet még: Delanie Walker vs. Colts, Jimmy Graham vs. Buccaneers és Davis vs. Cardinals

Felejtsd el: Larry Donnell vs. Eagles, Eric Ebron vs. Packers és Jordan Cameron vs. Ravens

Védelmek

A támadók ellen legkevésbé hatékony védelmek listáját a Jaguars vezeti, így a Texanst bátran merem ajánlani, idén egyszer már 10 pont felett zártak a Jaguars ellen. A Seahawks védelme is kezdi összeszedni magát a kezdeti gyengélkedés után és mivel a Rams offense ellen 10 pont felett átlagolnak a védelmek, így a Seahawksnak a kezdőben a helye. A top védelmek közül a Billst féltem, egyszer idén a Pats már mínuszba vitte őket. Az Eagles védelme vezeti a fanatsy védelmek listáját, köszönhetően a 4-4 védelem, illetve speciális egység által szerzett TD-nek. Ezek nélkül talán sehol nem lennének és mivel a múlt heti kudarc megfoghatja őket, a védelemnek nem lesz jó estéje, Eli szétszedheti őket.

Jó lehet még: Ravens vs. Browns és Patriots vs. Bills

Felejtsd el: Lions vs. Packers és Rams vs. Seahawks

Köszönöm egész éves figyelmeteket! Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, szeptemberben újra találkozunk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik