NFL Fantasy tippek, Week 6

2526058 25260582526058 2526058
2014.10.12. 14:10
Címkék
Szokásos heti rovatunkban nézzük ezúttal kik azok a játékosok, akiket szívesen látnék online csapatomban és kik azok, akik akkor sem kellenének...

Szokásos heti rovatunkban nézzük ezúttal kik azok a játékosok, akiket szívesen látnék online csapatomban és kik azok, akik akkor sem kellenének, ha fizetnének érte. Szokásos heti rovatunkban nézzük ezúttal kik azok a játékosok, akiket szívesen látnék online csapatomban és kik azok, akik akkor sem kellenének, ha fizetnének érte.


Irányítók

A hét kezdője:

Peyton Manning (Broncos) A Jets ellen csak az nem csinál jó meccset, aki nem akar, márpedig Peyton-t a maximalizmusa (is) kiemeli a QB-k közül, így nyílván ezt a meccset sem veszi félvállról. A Jets sec. eddig mindössze egy labdát szerzett és engedtek 12 TD-t. Hál' Istennek, PM a csapatomban van. :D

Biztos kezdő:

Matt Ryan (Falcons) Matty Ice hazai pályán NFL karrierje legeleje óta életveszélyes és bár idén csak Rodgers játszott igazán jól a Bears védelme ellen, Ryan sziporkázni fog. Idei két hazai meccsén 734 yard, 6TD- 0 Int a mérlege. Sajnos az aktuális ellenfelem kezdő QB-ja.

Philip Rivers (Chargers) 1443 yard, 12 TD-2 Int! Ezek Rivers idei számai, melyeket tovább gyarapíthat a gyenge Raiders ellen. És itt nem feltétlenül a secondaryre kell gondolni, a Raiders passz elleni védekezése ugyanis top 5-ös egyelőre, de a pass rush hiánya kényelmet és jó döntéseket eredményezhet Rivers számára.

A hét padosa:

Cam Newton (Panthers) Nincsenek ugyan rossz mutatói idén, de ami neki a legnagyobb fegyvere, a futójátéka, az edzői utasításra tilos. Így marad a passzjáték, amely célpontok hiányában nem egyszerű, főleg Cincyben, ahol idén 1 TD-5 Int az ellenfelek irányítóinak mutatója.

Csak óvatosan:

Andy Dalton (Bengals) Eddigi 4 TD-1 Int mutatója elég langyos, ráadásul A.J. Green is hiányozni fog. Hiába az eddig elszenvedett 1 sack, most ennek a száma megsokszorozódik. A Panthers -féle pass rush labdaeladásba is belehajszolhatja, a fantasy tulajok nagy bánatára.

Joe Flacco (Ravens) Azt már régóta tudjuk, ha Flacco kimozdul otthonról, akkor bajban van. Idén kétszer járt a csapat idegenben, 1 TD-2 Int és 72.35-ös passer rating ennek az eredménye. A Tampa passz elleni védekezése sem extra ugyan, de a labdavadász játékstílus most gyümölcsözhet.

Futók

A hét kezdője:

Matt Forte (Bears) A Falcons védelme 28. csak a ligában futás ellen, ami finoman szólva sem acélos. Két hete az Asiata-McKinnon duó, legutóbb pedig a Giants RB párosa szedte szét őket. Most Forte nagy meccse következik, aki az elmúlt 2 meccsen egyaránt 160 fölötti scrimmage yardokat szerzett. Itt az ideje megszerezni az első futott TD-t.

Biztos kezdő:

Marshawn Lynch (Seahawks) A Cowboys futás elleni védekezése ugyan a középmezőnybe tartozik, de múlt héten Foster 157 yardja és 2 TD-je rávilágított a hiányosságokra. Lynch idén eddig minden meccsen szerzett TD-t, meglepő lenne, ha épp most szakadna meg ez a sorozata.

Bishop Sankey (Titans) A rookie RB két hete megszerezte első NFL TD-jét, most ennek számát sokszorozhatja meg. Greene sérülése és a Jaguars gyenge védelme nagy esélyt kínál, hogy emlékezetes estét szerezzen magának és fantasy tulajainak.

A hét padosa:

Matt Asiata (Vikings) Idén a Lions védelem 74.4 yardot enged meccsenként az ellenfél futóinak, ami kimagasló teljesítményt. Ivory 84 yardját leszámítva, nem volt olyan futó, aki 50 yard fölé jutott volna ellenük. Asiata nem egy top futó, a Falcons ellen egy meccsen szerzett 3 TD-től eltekintve semmi különöset nem produkált még.

Csak óvatosan:

Steven Ridley (Patriots) Hullámzó az eddigi teljesítménye, ha 100 yard fölé fut az TD-vel párosul, ha nem, akkor gyenge számokat hoz. A Bills védelme 71 yardot enged földön meccsenként, ami a második legjobb a ligában, de ami ennél is szembetűnőbb, hogy még nem engedtek futott TD-t.

Ronnie Hillman (Broncos) Eddig epizódszereplőnek is nagy jóindulattal lehetett csak nevezni, de Ball kiesése után 15 kísérletből 64 yardot produkált amivel felhívta magára a figyelmet. A Jets futás elleni védelme múlt héten csődöt mondott, de amúgy ez a Jets magasan legjobb egysége, amit most Hillman kárára be is bizonyítanak.

Elkapók

A hét kezdője:

Desean Jackson (Redskins) A Seahawks ellen 157 yard, TD volt a produktuma, ezt könnyedén túlszárnyalhatja ma este. A Cardinals védelme eddig 859 yardot és 5 TD-t nyelt be 4 meccsen az aktuális ellenfél WR-ei ellen, D-Jax virgonckodni fog.

Biztos kezdő:

Emanuel Sanders (Broncos) Idén már háromszor is 100 yard fölé került, ma a Jets ellen a TD is sikerülni fog. A WR-ek elleni védekezésben is siralmas a Jets, de, ha az összesen levegőben beszedett 12 TD-t nézzük, még rosszabb a helyzet.

Kendall Wright (Titans) Múlt héten 47 yard, 2 TD volt a mutatója, amit 43 futott yarddal spékelt meg. A Jaguars védelme már több, mint 1000 yardot engedett csak a WR-eknek, Wrightnak így kinéz egy újabb remek hét vége.

A hét padosa:

Cordarrelle Patterson (Vikings) Hétről hétre kevesebb szerepet kap, mind futásoknál, mind passzjátéknál. Bridgewater személye talán némi reményt nyújt, de ne feledjük, a Lions D# eddig csak két TD-t engedett az ellenfelek elkapóinak idén.

Csak óvatosan:

Sammy Watkins (Bills) A Patriots passz elleni védekezése ligaelit, Watkins formája meg ingadozó. Eddig a 2. és a 4. héten szerzett TD-t, ha szigorúan a sormintát venném alapul, nem itt lenne a helye, de azt gondolom kiemelt figyelmet kap majd a rangadón és Orton nem lesz képes használni őt.

Kelvin Benjamin (Panthers) SuperCam egyetlen épkézláb WR célpontjáról van szó, aki idén remekel, de most nem hiszem, hogy megörvendezteti tulajait. A Bengals D# elkapók elleni védekezése ugyanis ligaelit, 558 engedett yarddal és két benyelt TD-vel.

Tight Endek

A hét kezdője:

Greg Olsen (Panthers) A Bengals eddig majd' 400 yardot engedett négy meccsen az ellenfelek tight endjeinek, ami nem túl bíztató. A forma szintén aggasztó, hiszen mút héten Gronk és Tim Wright is TD szerzett ellenük. Most pedig a liga egyik legjobb TE-je ellen kellene helyt állni, nem fog menni. Az eddigi 326 yard, 4 TD is bizakodásra adhat okot, nem csak a Bengals D# gyengesége.

Biztos kezdő:

Delaine Walker (Titans) A Jaguars passz elleni védekezése (is) kritikán aluli, ezt Walkernek illene kihasználni. Az elmúlt hetekben kicsit kiszámíthatatlan volt a formája, ennél ideálisabb ellenfél nem jöhet a „gödröcskéből” való kimászáshoz.

A hét padosa:

Zach Ertz (Eagles) A Giants védelme engedi a második legkevesebb fantasy pontot átlagban az ellenfelek tight endjeinek idén. Az elmúlt három meccsen Ertz 96 yardot szorgoskodott össze és nem szerzett TD-t, ráadásul az egész offense döcög. Nem lesz jó meccse!

Csak óvatosan:

Martellus Bennett (Bears) Nézzünk pár érdekes adatot. Bennett pályafutása során eddig 23 meccset játszott októberben, ezeken 2 TD-t jegyzett mindössze. Továbbá eddigi 18 hatpontosából csak hatot szerzett szeptember után és mivel már októbert írunk, a csillaga leáldozóban. Arról nem is beszélve, hogy a Falcons TE-k elleni védekezése ligaelit.

Védelmek

A hét kezdője:

Broncos A Jets offense úgy, ahogy van siralmas. Sem Smith, sem Vick nem tud ezen az egységen segíteni. A vadlovak védelme labdaszerzésekkel és akár D# TD-vel is jelentkezhet.

Biztos kezdő:

Lions Engedett yardokban első, engedett pontokban második a Lions védelme. Ezen nem a Vikings gyengécske offense fog csorbát ejteni.

Chargers Engedett yardokban harmadik, engedett pontokban első a Chargers védelme. Ezen nem a Raiders roppant gyenge offense fog jelentősen rontani.

A hét padosa:

Bears Briggs hiányát a futás elleni védekezés, Ryan hazai pályás formáját a passz elleni védekezés fogja megsínyleni, könnyen mínusz pontokat eredményezve.

Csak óvatosan:

Jets A New york-i zöldek futás elleni védelme nem rossz ugyan de a levegőben mind a yardokat, mind a pontokat nyelni fogják, ezzel (is) bosszantva a fantasy tulajaikat. Arról nem is beszélve, hogy Manninget szökőévente sackelik.

Eagles Az elmúlt két héten volt ám minden az Eagles D# részéről, innen lehet nagy csalódást okozni. Van egy olyan érzésem, hogy a fal Elire, Eli pedig a labdára fog nagyon vigyázni, így pedig nem lehet jó D# pontokat produkálni fantasyn.

Köszönet a segítségért Speedy barátomnak.

A képek forrása: bloggingdirty.com, turnonthejets.com, nbcsports.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik