Összefoglaló, NFL 2014 Week 3

Vágólapra másolva!
2014.09.23. 20:09
Újabb hihetetlen NFL rekord, Super Bowl visszavágó, trükkös TD és sok más nyalánkság az eheti összefoglalónkban. Buccaners@Falcons (TNF)...

Újabb hihetetlen NFL rekord, Super Bowl visszavágó, trükkös TD és sok más nyalánkság az eheti összefoglalónkban.

Buccaners@Falcons (TNF) 14-56

Függetlenül attól, hogy magyar idő szerint ez egy éjjel fél háromkor kezdődő meccs volt, remélhetőleg kint volt a 18-as karika, mert óriási mészárlást láthattunk. A Bucs mintha pályán sem lett volna, sem a támadók, sem a védők. Ryan és Julio Jones ismét bizonyította, hogy működik köztük a kémia (168 yard, 2TD), de volt egy játékos, aki ezen az estén mindent és mindenkit elhomályosított. Ő pedig Devin HESTER. Az ex-medve ugyanis megszerezte pályafutása 20. return TD-jét, megelőzve ezzel a korábbi returner legendát, Deion Sanderst. Hester az ünneplésnek is stílusos formáját választotta, az utolsó néhány yardot Sanders legendás gólörömét utánozva tette meg. Le a kalappal előtte, hosszú évekig lesz e rekord nemes birtokosa.

Chargers@Bills 22-10

Rivers és a Chargers ott folytatta, ahol a bajnok ellen abbahagyta. Végig dominálták a meccset, egyedül Woodhead bokasérülése árnyékolhatja be a képet.

Titans@Bengals 7-33

Azt kell mondanom, hogy talán a liga eddigi legkiegyensúlyozottabb teljesítménye a Bengalsé. A védelem mindenkit terrorban tart, az offense meg hétről hétre megújul. Most 3 futott hatpontossal és egy Sanu-Dalton passz TD-vel operáltak. Ez utóbbi azonban „furcsára” sikeredett.

Ravens@Browns 23-21

Az első héten utolsó másodperces FG-lal veszített, múlt héten utolsó másodperces mezőnygóllal nyert a Browns, a sorminta pedig folytatódott. Hoyer „meccsnyerő” driveot vezetett a negyedik negyedben, de Cundiff mezőnygól kísérletébe belevetődtek, így maradt majd 10 perc és 4 pont mínusz a Ravens szempontjából, Tucker pedig 2 FG-lal megnyerte a meccset.

Packers@Lions 7-19

Valami nagyon nincs rendben északon. Főleg az offensel. A Jets elleni meccs második félidejétől eltekintve csak szenved Rodgers és a Lions ezt ki is használta. Közepes meccsen, Stafford jó játéka nélkül tudtak nyerni, a védelemnek és Bushnak köszönhetően.

Colts@Jaguars 44-17

Ez a Jaguars úgy rossz, ahogy van. Luck egy félidő alatt könnyedén épített ki olyan előnyt, hogy a második játékrészben már csak takaréklángon kelljen égniük. Jacksonvilleben azonban pont ekkor köszöntött be e Bortles-time, a második félidőben már ő irányított és ugyan kétszer eladta a labdát, de két TD átadása is volt. Türelem kell vele szemben, sokkal jobb, mint Henne.

Raiders@Patriots 9-16

Brady vagy altat vagy egyszerűen ilyen gyenge idén. Azon kívül, hogy megtalálja néha Gronkot az endzonenál, szinte semmi. A közepes futójáték és a parádés védelem szállítja a „duplavét” 2 hete. Most például Wilfork „flipper” interceptionje zárta le a meccset.

Vikings@Saints 9-20

Két első negyedes futott TD-vel és egy elhibázott extra ponttal 13-0-ra vezetett a Saints, de aztán belealudtak a meccsbe. A Vikings 3 mezőnygóllal visszajött a meccsbe, méghozzá Bridgewater irányításával, aki Cassel sérülése miatt lépett pályára. A negyedik negyed elején egy Brees-Colston TD lezárta a meccset, de amíg a Rob Ryan-féle D# kezd a helyes útra lépni, addig Brees és az offense még mindig szenved.

Texans@Giants 17-30

Eli Manning nem adott el labdát!!! Mi lett a vége? Giants win. Talán meg is van a győzelem receptje. Jennings révén működött a futójáték is, így meg sima lett ez a Giants win. Már csak állandósítani kellene ezt a formát vagy írni egy levelet Goodellnek, hogy hadd játszanak minden héten a Foster nélküli Texansszal.

Redskins@Eagles 34-37

Ahogy azt jó pár hete az NFC East beharangozóban megemlítettem, pontorgia volt várható és az is lett. Ez a két csapat védekezni ugyan nem tud, de az offenseük rendben van. Cousins sokadszor bizonyította, hogy jobb, mint a nem teljesen egészséges RGIII, Foles meg lubickol Chip Kelly gameplanjeiben. A meccs külön pikantériája, hogy DeSean Jack(ass)son visszatért és, ha már újra Phillyben járt gyorsan benevezett Suh és Incognito mellé az NFL legtaplóbb játékosa címre. Tette mindezt a meccs eleji kakaskodással és a TD ünnepléssel. A vége hazai win és 3-0.

Cowboys@Rams 34-31

A tehenészek 25 perc alatt 21 pontos hátrányban voltak, de a meccseket előszeretettel fumbleval nyitó Murray, a feltámadó Romo és a visszahordott TD-t szerző védelem vezetésével olyan könnyedén fordítottak, hogy a végén elszenvedett Pettis TD is simán belefért.

49ers@Cardinals 14-23

Olyan szintű minőségi munka folyik a Cardinals védőegységénél, hogy arra nincsenek szavak. A szezon harmadik meccsét is úgy nyerték meg, hogy a második félidőben már nem engedtek TD-t és a negyedik negyedben pontot sem. Arról nem is beszélve, hogy Stanton úgy helyettesíti Palmert, hogy lassan fel sem tűnik, hogy az offense vezére az oldalvonalnál bámészkodik. A 49ers meg másodszor adja le egymás után a korán megszerzett előnyt, ott valami gond van kibontakozóban.

Chiefs@Dolphins 34-15

A liga két legtutistább irányítójának meccsét a remek napot kifogó Smith vezette Chiefs nyerte meg. Két számomra roppant sótlan csapat, akik csak arra lesznek jók idén, hogy egy-egy hangzatos győzelemmel vagy méretes zakóval felhívják magukra a figyelmet.

Broncos@Seahawks 20-26 (OT)

A Super Bowl visszavágóján nem sikerült a reváns. A hazaiak sokáig nem hagytak kétséget afelől, hogy ők a dominánsabb csapat, de a negyedik negyedben Peyton barátunk vezetésével (2TD a második után 2 pontos kísérlet) kiegyenlítettek a vadlovak, így jöhetett a hosszabbítás. A pénzfeldobás a hazaiaknak kedvezett, akik egy nagyon tudatos és precíz drive végén, Lynch jóvoltából a győzelmet is megszerezték.

Steelers@Panthers 37-19

Az előre beharangozott Panthers D# brutalitása ezen a meccsen maximum egy kölyökpárduc félelmetességével vetekedett. Nem szereztek labdát, mindössze egyszer sackelték BigBent és a futás ellen finoman szólva is kritikán alul teljesítettek (264 elszenvedett yard). BigBen és a Bell-Blount futótandem köszönte szépen a nyugis estét és sima győzelemre vezették a kohászokat. Előbbi két hatpontost kézbesített, mindkettőt A. Brownnak, míg a már említett futópáros mindkét tagja száz yard fölé jutott és szerzett 1-1 TD-t. Utóbbi adat azért is érdekes, mert ilyenre legutóbb 1986 októberében volt példa a Steelers történetében, halkan megjegyzem, én még nem is éltem. Mindkét csapat 2-1-ről folytatja.

Bears@Jets 27-19

A Jets úgy bekezdett, hogy a nézők fele még helyet sem foglalt és máris 0-7 volt az állás, Mundy 45 yardos INT return TD-je után. Ezután nagyjából felváltva szereztek pontot a csapatok, az utolsó drivera így 8 pont hátránnyal érkezett meg a Jets és a múlt héthez hasonlóan, Gino most sem tudott egyenlíteni. Amit még mindenképp meg kell említeni, az Cutler letisztult játéka. A vendégek QB-ja másodszor vezette győzelemre csapatát egy kimagasló D# ellen.

Képek: coverize.me és seattlepi.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik