Beharangozó, NFL 2014 Week 4

2623622 26236222623622 2623622
2014.09.28. 17:09
Elérkeztünk az első bye week-hez, hat csapat kapott pihenőt, így mindössze tizenhárom mérkőzés jut nekünk a hétre, azaz már csak tucatnyi...

Elérkeztünk az első bye week-hez, hat csapat kapott pihenőt, így mindössze tizenhárom mérkőzés jut nekünk a hétre, azaz már csak tucatnyi, miután a Washington Redskins és az eddig kiválóan teljesítő „beugró” irányító, Kirk Cousins csütörtököt mondott a New York Giants ellenében a Thursday Night Football alkalmából. Röviden tekintsük át, mire számíthatunk a játéknapon, a tippjeim pedig az írás végére biggyesztettem okulásul.Elérkeztünk az első bye week-hez, hat csapat kapott pihenőt, így mindössze tizenhárom mérkőzés jut nekünk a hétre, azaz már csak tucatnyi, miután a Washington Redskins és az eddig kiválóan teljesítő „beugró” irányító, Kirk Cousins csütörtököt mondott a New York Giants ellenében a Thursday Night Football alkalmából. Röviden tekintsük át, mire számíthatunk a játéknapon, a tippjeim pedig az írás végére biggyesztettem okulásul.

Carolina Panthers (2-1) @ Baltimore Ravens (2-1)

Steve Smith ma este bosszút állhat a Párducokon, de vajon megteszi-e? Eddig keményen tolta az idényt a veterán elkapó, kiváló célpontja volt Joe Flacco-nak, hajánál fogva ráncigálta a Hollók támadóegységét. A Panthers secondary-nak nem lesz leányálom az összecsapás, habár – Dennis Pitta idénykihagyó sérülésével – elég egyoldalúvá lehet a Holló támadósor és a ligaelitbe sorolt Panthers defense, Luke Kuechly vezérletével komoly nyomás alá helyezheti a Ravens támadófalát. Cam Newton improvizatív, egyben impresszív irányító, így a Panthers támadósora képes lehet a meglepetésre, főként hogy a rookie Kelvin Benjamin mellé felnőni látszik Greg Olsen is.

Tipp: Panthers győzelem, kis pontkülönbséggel és nagy bizalommal a Panthers fornt7 iránt.

Atlanta Falcons (2-1) @ Minnesota Vikings (1-2)

A Sólymok – és elsősorban vezérük Matt Ryan – a GeorgiaDome otthoni levegőjét kedveli jobban repülő-, akarom mondani passzjátékban, mindenféle yard (455 yard/game) és pontrekordokat döntögetve bánnak el Atlantában az ellenfeleikkel. Idegenben az a Bengals védelem tudta csak megállítani őket, akik tavaly még Hans Zimmer védelmi koordinátor irányítása alatt vitézkedtek. Zimmer azóta Viking jelmezt öltött és ez komoly fejtörést okozhat Mike Smith csapatának, lévén Anthony Barr újoncteljesítménye a Viking front7-ben, valamint Harrison Smith secondary teljesítménye már Zimmer keze nyomát viseli magán. És akkor nem beszéltünk Teddy Bridgewater vízbeugrásáról, aki meggyőződésem, hogy a legjobb irányítóigazolás volt a drafton.

Tipp: Falcons győzelem, mert ez a realitás…

Philadelphia Eagles (3-0) @ San Francisco 49ers (1-2)

Az összes elemző hüledezik azon, hogy lassított kártyavárként omlik össze a 49ers, utána meg behúzzák őket győztesnek a meccstippeknél. Akkor most mi is az igazság? El kell keserítsem a kedves Olvasót, az igazság nem a Philly elleni mérkőzésen derül majd ki. Ugyanis, ha Nick Foles irányítójátékát vesszük alapul, azt sokban befolyásolja a vele szemben álló hústömegek minősége. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy Chip Kelly a földre viszi a játékot és ott próbálja ki az Aranyásók erejét, lévén a 49ers passz ellen eddig kiválóan védekezett. Mit lép majd erre támadásban Jim Harbaugh? A válasz azon is múlik, hogy Kaepernick kiheverte-e már a labdaeladások sokkoló hatását, illetve Frank Gore mennyire tudja vállára venni a csapatot egy közepesnél kicsit jobb védelemmel szemben.

Tipp: Eagles győzelem, mert meglátásom szerint Chip Kelly nagyobb stratéga…

New Orleans Saints (1-2) @ Dallas Cowboys (2-1)

Két öregember beszélget… Ez most nem egy vicc kezdete, hanem a csatájuk beharangozója, utána pedig következik az a rengeteg pont, amit egyikük vagy másikuk (horribile dictu, mindkettőjük) a táblára pakol. A Saints ellen mindössze annyi szól, hogy Dallasban rendezik a mérkőzést, ugyanis a védelmük igazán nagy yardevő kedvében van eleddig, igaz, hogy Drew Brees passzjátéka ezt ellensúlyozza. Tony Romo pedig képes a feltámadásra és nemcsak otthon, hanem idegenben is. Azonban jó házigazdája a másik öregnek, az utóbbi három meccsen hagytak a Szenteket nyerni. Utána pedig majd tovább beszélgetnek…

Tipp: Saints győzelem, Fafa és Ocse kedvéért (is).

A további mérkőzések és a tippek:

Packers @ Bears => Bears

Bills @ Texans => Texans

Titans @ Colts => Colts

Lions @ Jets => Lions

Dolphins @ Raiders => Dolphins

Buccaneers @ Steelers => Steelers

Jaguars @ Chargers => Chargers

Patriots @ Chiefs (MNF) => Chiefs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik