Wolff megkezdte a tűzoltást: Hamilton félreértette Rosberget

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.25. 07:54
null
Rosberg szerint versenybaleset történt, s nem mindig neki kell engednie Hamiltonnal szemben (Fotó: Action Images)
Bár Lewis Hamilton és a Mercedes néhány vezetője vasárnap azt mondta, Nico Rosberg az istálló értekezletén egyértelműen elismerte, hogy szándékosan ment neki csapattársának a Belga Nagydíj második körében, Toto Wolff csapatfőnök megkezdte a tűzoltást, és kifejtette, a vb-éllovas szavait félreértelmezték, mert nem egészen úgy gondolta, ahogy az angol leírta.

Lewis Hamilton vasárnap késő délután, a Mercedes belső értekezlete után kipakolt: azt mondta, Nico Rosberg a csapat elöljárói előtt is kerek perec kijelentette, hogy szándékosan lökte őt meg a 2. körben. Ezt az istálló néhány tagja is megerősítette, míg Rosberg nem akart az értekezleten elhangzottakról beszélni, Toto Wolff csapatfőnök pedig úgy fogalmazott, szerinte Hamilton félreértette csapattársát, aki ennyire nem volt konkrét.

SZAVAZÁS

Mit gondol Rosberg és Hamilton belgiumi ütközéséről?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nico arra gondolt, hogy bizonyítania kell, de ezzel nem azt mondta, hogy ki akarta lökni Lewist. Annyit mondott ezzel, hogy meg akarta mutatni, nem mindig neki kell engednie, ha csatáznak. Ezért tartotta a sebességét és a vonalát – magyarázta Wolff. – Lewis nem értette, miért éppen őt kellett így veszélybe sodornia Nicónak, ebből alakult ki a vitájuk. Nico úgy gondolta, akkor Lewisnak kellett volna helyet hagynia, és mivel nem hagyott helyet, ő sem vett vissza. Csak abban értenek egyet, hogy a másik téved, és ezt a tudomásunkra is hozták egy elég heves vitában. Az azonban nem igaz, hogy bármelyikük is szándékosan akart volna ütközni."

A vb-éllovast a futam után élesen kritizáló csapatfőnök azonban leszögezte, hogy Rosberg érvelése nem menti fel őt.

„Ettől még elfogadhatatlan, hogy megtörtént a baleset, amelyet az okozott, hogy Nico nem volt olyan helyzetben, hogy bevegye a kanyart. Megelőzhette volna, hogy a második kör elején tönkremenjen a versenyünk, szerintem neki kellett volna visszavennie, ezt a balesetet kettejük közül csak ő akadályozhatta volna meg, de nem tett érte semmit, mert meg akarta mutatni, hogy kész felvenni a kesztyűt" – mondta Wolff, hozzátéve, szerinte Rosberg tanult az esetből, és ha visszatekerhetné az időt, óvatosabb lenne.

A vb-összetettbeli előnyét Belgiumban 11 pontról 29-re növelő Nico Rosberg azonban a csapatértekezlet után sem hátrált meg, s bár a saját sajtótájékoztatóján nem sejtette, hogy Hamilton kipakolja a belső körökben elhangzottakat, határozott véleményen maradt. Arról, hogy újra megpróbálná-e, így felelt:

„Gyorsabb voltam nála, nyílt egy lehetőség, és megpróbáltam a külső íven. Semmi kockázatot nem láttam abban, hogy megkísérlem megelőzni ott. Sokkal gyorsabb voltam nála, miért ne próbáltam volna meg? – kérdezett vissza Rosberg, aki vélhetően nem kért bocsánatot csapattársától. – Nem akarok olyan részletekbe belemenni, hogy ki kért bocsánatot kitől. Jobb, ha ez a csapaton belül marad. Tiszteletben tartom a véleményét, de nem értek egyet vele. Versenybalesetként lehet a legjobban leírni a történteket, és a sportfelügyelők is így látták. A balesetet úgy tudtam volna elkerülni, ha elhagyom a pályát. Az, hogy elfogadhatatlan egy helyzet, még nem terheli felelősséggel egyik felet sem. A csapat szempontjából tényleg elfogadhatatlan, ami történt, ezzel teljesen egyetértek. El kell kerülnünk a hasonló baleseteket."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik