F1: Vörös csillag Kína egén - nemzetközi lapszemle

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.04.15. 13:55
null
Fernando Alonso 31. győzelménél csak Michael Schumacher, Alain Prost és Ayrton Senna ért el többet (Fotó: Reuters)
A nemzetközi sajtó főként a ferraris Fernando Alonso sikerét és a két Red Bull-os, a címvédő Sebastian Vettel, illetve Mark Webber hányattatásait taglalta a vasárnapi Formula–1-es Kínai Nagydíj másnapján.

NÉMETORSZÁG
Bild:
Valóban csak trehányságról van szó? Webber kereke kiesett a futam közben. Alonso már csak tíz győzelemre van Ayrton Sennától, a Ferrari pedig ismét harcban a vb-címért.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: A siker és a gumi illata. A világbajnok Vettel mérges a sorsdöntő kerékproblémák miatt. Alonso győzött Sanghajban, de nem tudja, miért.
Hamburger Abendblatt: A Ferrari visszatért. Vettel küzdött a kerekekkel, és csak negyedik lett.
Süddeutsche Zeitung: Az idei harmadik futamon a harmadik győztes. A tökéletes stratégia meghozta Alonsónak a diadalt, a gumiproblémákkal küszködő Vettel szerint „sötétben tapogatóznak".
Tagesspiegel: Sikeres gumi-menedzsment. Alonsóék helyes kereket választottak, Vettel csak negyedik.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Vörös csillag Kína egén. Ez a győzelem duplán számít, a fenomenális Alonso megverte Kimi Räikkönent, így már nem utópia a vb-cím. A Red Bull a gumik miatt dühöng.
Corriere dello Sport: Alonso önkívületben. A ferraris jobbnak bizonyult Räikkönennél és Lewis Hamiltonnál is. Ez az erő diadala volt.

SPANYOLORSZÁG
El Mundo Deportivo:
A megállíthatatlan Alonso a rajttól a célig oktatta a mezőnyt.
As: Alonso ismét felélesztette a reményeket, a nagy sanghaji győzelem után ismét lehet a címről álmodozni.

NAGY-BRITANNIA
Daily Mail:
Alonso ismét bebizonyította, hogy a legokosabb pilóták közé tartozik, és megvalósítja a csapat terveit. Ugyanakkor kétséges, hogy a Formula–1 jelenlegi verziója az, amiről a sport szól valójában.
The Guardian: Ez a futam gumifesztivált hozott. Az emberek nem azért fizetnek a drága jegyekért, hogy kerékcseréket lássanak.

ÖT VB-GYŐZTES NYERT EGYMÁS UTÁN
A Formula–1 történetében először fordult elő, hogy öt, egymást követő versenyt öt különböző világbajnok nyert meg. Tavaly az utolsó előtti versenyen Lewis Hamilton, az idényzárón Jenson Button diadalmaskodott, míg az idei első három viadal győztese Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel és Fernando Alonso volt. 1977-ben, illetve az 1985-ös és az 19ö86-os vb fordulóján már nyert öt világbajnok, de előbbi sorozat idején Jody Scheckter, Mario Andretti és Alan Jones, utóbbi alatt Ayrton Senna és Nigel Mansell még nem volt világbajnok.
További statisztikák az Ideális Íven, katt ide!

The Daily Telegraph: A 13. F1-es idényét taposó Alonso lassan a legnagyobbak közé emelkedik. Az oviedói pilóta 31. diadalával a negyedik helyre jött fel az örökranglistán, Nigel Mansell mellé. A versenyzőknek a gumik miatt Sanghajban nem a vezetési készségükre, hanem sokkal inkább a kémiai ismereteikre volt szükségük.
The Times: Alonso vörösre festette Kínát, és az F1 is szégyentől piruló arccal távozhat a Távol-Keletről. Magyarázatra szorul, hogy a vegyipar miért előbbre való, mint a sport.

SVÁJC
Blick:
Vettel befürdött a gumikkal. Azt már bebizonyította, hogy rossz győztes – de most már rossz vesztes is?
Neue Zürcher Zeitung: Nincs nyugalom a Red Bullnál. Az a merész taktika is rosszul sült el, hogy Vettel a többiektől eltérően a kemény kerekekkel kezdett, és csak később állt át a kevéssé tartós lágy gumikra.
Tagas-Anzeiger: Az újítások a címvédő csapatot érintették a legdurvábban. A Red Bull idén is nagyon gyors kocsit épített, a jelek szerint bizonyos gumikeverékekhez túl gyorsat is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik