Räikkönen nem lesz a Renault pilótája

Vágólapra másolva!
2010.10.06. 12:10
null
Räikkönen nem lesz a Renault pilótája (Fotó: Action Images - archív)
Kimi Räikkönen, a Formula–1 2007-es világbajnok kizárta, hogy a Renault pilótájaként térjen vissza a száguldó cirkuszba, annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben többször is felvetődött a neve a francia istálló lehetséges pilótájaként.

Kimi Räikkönen az augusztusi Belga Nagydíjat követően tárgyalt a Renault vezetőivel, és a hírek szerint a francia istálló vezetői komolyan fontolgatták a szerződtetését – feltéve, hogy a finn pilóta meggyőzi őket arról, valóban komolyan gondolja a visszatérést.

Azonban a jelek szerint a 2007-es világbajnok már azt megelőzően kijelentette, hogy nem felel meg neki a Renault ajánlata, mielőtt érdemi tárgyalásokra került volna sor.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy a saját marketingcéljaikra használták fel a nevemet. Sohasem fontolgattam komolyabban, hogy a Renault-nál versenyezzek, és biztosíthatok mindenkit: száz százalékig biztos vagyok abban, hogy a következő szezonban nem leszek a Renault pilótája" – mondta Räikkönen a finn Turun Sanomat című lapnak.

A héten Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke úgy nyilatkozott, az istállónál örültek annak, hogy a Ferrari korábbi versenyzője kapcsolatba lépett velük. „Ez azt mutatja, hogy értékelik a szezonban elvégzett munkánkat, és úgy tekintenek ránk, mint a jövőben a világbajnoki címre is esélyes istállóra" – mondta a sportvezető.

Räikkönen döntése azt is jelenti, hogy az orosz Vitalij Petrov esélyei nagyban nőttek arra, hogy a következő szezonban is a Renault pilótája maradjon. A franciák már korábban meghosszabbították lengyel versenyzőjük, Robert Kubica szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik