Red Bull: Webber nem második számú pilóta

Vágólapra másolva!
2010.07.13. 15:34
null
Itt még Webber autóján van a sok vitát okozó légterelő (Fotó: Action Images - archív)
Nagy vihart kavart a Red Bull vezetőinek szombati döntése, hogy Sebastian Vettel – miután a sajátját összetörte – megkapta Mark Webber új fejlesztésű első légterelőjét az időmérő előtt. Az ausztrál „nemes bosszút állt", megnyerte a futamot, és a sajtótájékoztatón nem is leplezte bosszúságát. A Red Bullnál igyekeznek hangsúlyozni, hogy Webbert nem tekintik második számú pilótának.

„Mark nem olyan szerződést írt alá, amely szerint ő lenne a második pilóta. Ő is tudja, milyen sokat tett már érte az istálló" – jelentette ki Christian Horner csapatfőnök.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

„Valamikor eljön majd az a pont is, amikor egyik pilótánknak már nem lesz reális esélye a világbajnoki cím megszerzésére. Ekkor az egész csapat egy pilóta mögé áll majd, hiszen másfajta viselkedés butaság lenne. De még túl korai volna bármelyik versenyzőnket második számú pilótának nevezni" – folytatta Horner.

A csapatvezető „nehéz döntésnek" nevezte, hogy a szombati időmérő edzés előtt Sebastian Vettel kapta meg Mark Webber épen maradt, új fejlesztésű első légterelőjét, de elmondása szerint logikusan cselekedtek.

„Kellemetlen szituációban találtuk magunkat. Csak egy szárnyunk maradt, és azt mindenképpen használni akartuk. Teljesen mindegy volt, melyiküknek adjuk, a másik úgyis elégedetlen lett volna. Számomra az tűnt a leginkább elfogadható megoldásnak, ha a világbajnoki pontversenyben elfoglalt helyezés alapján döntünk" – indokolta meg a lépést a csapatfőnök, aki hozzátette, hasonló helyzetben a jövőben is a gyűjtött vb-pontok lesznek az irányadóak; jelen állás szerint tehát Webber lenne a kedvezményezett.

A futamot végül megnyerő ausztrál pilóta a sajtótájékoztatón elmondta, soha nem írt volna alá újabb egy évre, ha tudta volna, hogy ilyen bánásmódra számíthat a Red Bulltól. Súlyos szavak, de Horner nem tulajdonított nagy jelentőséget Webber kijelentéseinek. „Mark az aranyköpések mestere, nem bántó szándékkal mondta ezeket. Egyszerűen dühös volt a döntésünk miatt, és mérgelődött, hogy nem ő kapta meg a szárnyat. De mit csináljak, nem tudom kettévágni azt az alkatrészt..."

A sportvezető a végén még hozzátette, hogy nem bánta meg a döntést, ám egy dolgot mindenképpen másképpen csinálna: „Csak azt sajnálom, hogy nem volt elég időm arra, hogy személyesen beszéljek Markkal a döntésről az időmérő előtt. Biztos vagyok benne, hogy ebben az esetben jobban megértette volna a helyzetet."

 A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA
PILÓTÁK 
1. Hamilton145
2. Button133
3. Webber128
4. Vettel121
5. Alonso98
6. Rosberg90
7. Kubica83
8. Massa67
9. Schumacher36
10. Sutil35
11. Barrichello29
12. Kobajasi15
13. Liuzzi12
14. Buemi7
15. Petrov6
16. Alguersuari3
17. Hülkenberg2
KONSTUKTŐRÖK 
1. McLaren-Mercedes278
2. Red Bull-Renault249
3. Ferrari165
4. Mercedes126
5. Renault89
6. Force India-Mercedes47
7. Williams-Cosworth31
8. Sauber-Ferrari15
9. Toro Rosso-Ferrari10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik