NS Hosszabbítás: Csak foszlányok rémlenek – Baumgartner Zsolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 21:43
null
Baumgartner Zsolt ma (Fotó: Földi D. Attila)
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből mindenekelőtt a Baumgartner Zsolttal készített interjút ajánljuk figyelmükbe.

 

Élete egyik legfontosabb pillanatát a Hungaroringen élte át. Még akkor is, ha jó néhány év távlatából most már bevallja: élete első Formula–1-es futamának rajt előtti pillanataiból alig emlékszik valamire. Magyarország első Formula–1-es pilótája, Baumgartner Zsolt egyetlen döntését sem bánta meg.

– Hogy emlékszik arra a napra?
– Csak foszlányok rémlenek.
– Tényleg?
– Tényleg. Ami a rajtrácson történt, hogy ott kikkel találkoztam, abszolút kiesett. Csak a fényképekről tudom felidézni, annyira máshol jártam gondolatban.

Hogy miért volt különleges lelkiállapotban Baumgartner Zsolt 2003. augusztus 24-én, milyen volt a bemutatkozása a Formula–1-ben, milyen emlékek fűzik a Hungaroringhez, milyen versenyzőtípus volt, miért kellett gyorsan felnőnie és mit csinálna a mai eszével másképpen, arról a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében megjelenő interjúban olvashatnak.

És még olvashatnak arról, hogy…
– hogyan vált olimpiai bajnokká a már az olimpia helyszínén, Mexikóvárosban Wichmann Tamással válogató versenyt vívó kenus, Tatai Tibor?
– miért szeretné minél hamarabb átépíttetni a lelátókat a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt, aki egész évben látogatható motorizációs központról álmodik?
– miért választotta Három-forrás-völgyet Gulácsi Ferenc, a Hungaroring tervezője, és hogyan alakította a természetes környezet, a domborzat a pálya vonalvezetését?
– miért imád Budapest fölött manőverezni a Rhodesiából induló, Nagy-Britanniában a műrepülés óriásává váló, a Red Bull Air Race sorozatát 2014-ben megnyerő Nigel Lamb?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik