Montezemolo kitart háromautós terve mellett

Vágólapra másolva!
2010.12.15. 17:19
null
Montezemolo mindent megtesz, hogy elképzelései megvalósuljanak (Fotó: Action Images)
Címkék
Luca di Montezemolo, a Formula–1-ben szereplő Ferrari elnöke továbbra is szeretné elérni, hogy a csapatok három autóval versenyezhessenek. A sportvezető egyúttal bírálta az új pályák vonalvezetését, a kisebb istállók versenyképességét, és eltörölné a tesztelési tilalmat.

 

Montezemolo már egy ideje szeretné elérni, hogy a csapatok három pilótával állhassanak rajthoz a versenyeken, a tesztelési tilalmat pedig eltörölné. A sajtó képviselőinek kedd este elárulta, hogy ebbéli törekvései változatlanok.

„A kiscsapatok? Őszintén mondom, jobb lenne megadni a lehetőséget az istállóknak, hogy három pilótával versenyezhessenek, mint olyan autókat látni, amelyek még a GP2-ben is szenvednének – mondta kendőzetlenül Montezemolo. – Ezt az ötletet továbbra is szeretnénk megvalósítani."

Ezt követően rátért a szezon közbeni tesztelést tiltó szabályra is: „El kell törölnünk ezt az abszurd szabályt! A Formula–1 az egyetlen sport, amelyben nincs lehetőség az edzésre. Ez olyan, mintha a Real Madridnak, a Milannak vagy az Internek előírnák, hogy sima talpú cipőben lépjenek pályára vagy megtiltanák, hogy bemelegítsenek egy Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt."

A szabályok után a közelmúltban épített pályák kritizálása volt soron. Montezemolo egyetért az FIA elnöki székében ülő Jean Todttal abban, hogy a jövőben olyan betoncsíkokat kellene építeni, amelyeken elegendő lehetőség van a pilótáknak az előzésre.

„Az építészeti szempontból gyönyörű megoldások helyett azt kellene inkább szem előtt tartani, hogy minél több előzésre alkalmas pont legyen az új pályákon."

Az FIA döntése nyomán a jövőben nem lesznek tiltottak a csapatutasítások, ami a Ferrari elnöke szerint üdvözlendő hír.

„Szerencsére eltörölték a csapatutasítások tiltásáról szóló szabályt, ami igazán álszent volt. Ez mindig is a sportág része volt, amivel a Ferrari pilótái tökéletesen tisztában vannak. Az FIA Jean Todt vezetése alatt jól dolgozik, amit ez a döntés is bizonyít" – dicsérte Montezemolo a Ferrari korábbi csapatfőnökét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik