Montezemolo: Ezzel az autóval nyerni kell - galéria

Vágólapra másolva!
2011.01.28. 13:57
null
A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Címkék
Fernando Alonso elviseli, hogy a Ferrari pilótájaként hatalmas terhet kell a vállán cipelnie, és izgatottan várja a második idényét a csapatnál. Felipe Massa is bizonyítani akar: a brazil szerint a Scuderia néhány évig még nagy hasznát veheti. Stefano Domenicali csapatfőnök a 2011-es F1-es autó maranellói bemutatóján nem merte kimondani, hogy a vb-cím megszerzése a cél, de Luca di Montezemolo nem kertelt: kijelentette, hogy győzni kell.

Fernando Alonso tavaly az idény utolsó futamán veszítette el a világbajnoki címet, mert bár vb-éllovasként érkezett meg az Abu-dzabi Nagydíjra, a futamon rossz stratégiai döntés miatt visszaesett a középmezőnybe, és végül kikapott Sebastian Vetteltől.

ALONSO ANYJA NEM SZERETI FIA SZAKÁLLÁT
Alonso a sűrű téli arcszőrzetéből a bemutatóra csak egy bajuszt és kis állszakállt hagyott meg, de ez sem marad hosszú távon. „Bahreinben már nem lesz semmi, anyukám ugyanis nem szereti, ha szakállat növesztek" – mondta a spanyol a bemutatón.

A 2011-es szezonnak  a világbajnokság egyik esélyeseként vág neki, és bár érzi, hogy hatalmas nyomás nehezedik a vállára, már megtanult ezzel együtt élni, s lelkesen készül az új évadra.

„Az előző idényben megismertem egy csodálatos istállót, s most izgatottan várom, hogy együtt fedezzük fel az új szabályokkal és a KERS visszatérésével formálódó új F1-et – mondta Alonso. – Végre úgy kezdhetem meg a felkészülést, hogy mindenkit ismerek a csapaton belül, tavaly ugyanis még gondom volt a nevekkel. Az autó nagyon szép lett, remélem, legalább olyan erős is lesz."

Csapattársa, Felipe Massa Alonsóhoz képest gyenge szezont zárt, és nagyon úgy tűnik, hogy ha nem lesz az előzőnél sokkal jobb idénye, meg vannak számlálva a napjai a Scuderiánál. Neki az a legfontosabb feladata, hogy az idény első futamain bizonyítsa, van olyan jó, mint Alonso, mert különben megint már az idény derekán félreállíthatják.

„Van még néhány jó évem, be akarom bizonyítani, hogy a Ferrari számíthat rám. Nagyon gyorsan elröpült a téli szünet, de örülök, hogy néhány napon belül elkezdődnek a tesztek és sok újdonsággal megismerkedhetünk" – mondta Massa.

„Az idén győznünk kell, és mindent meg is teszünk a diadal érdekében – ígérte Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke. – A szervezeti változtatásokat végrehajtottuk, biztosak vagyunk benne, hogy ez hasznára lesz a csapatnak, és bizakodva várhatjuk a riválisaink elleni harcot."

Montezemolo a szervezeti átalakítás említésekor Chris Dyer vezető versenymérnök leváltására gondolhatott: a pilóták versenystratégiáját kidolgozó ausztrál az idényzárón hibát követett el Alonso boxba hívásakor, és a spanyol részben emiatt bukta el a világbajnoki címet. Dyer helyett az idén már a McLarentől 2010-ben elcsábított Pat Fry hozza meg a stratégiai döntéseket a nagydíjhétvégéken.

Stefano Domenicali csapatfőnök bízik benne, hogy a gárda az idén is versenyben lesz a vb-címért, sőt jobban zárja az évet, mint az előzőt. Ám óvatosságból nem mondta ki, amit Montezemolo hangoztatott.

„Az F150-es nagyon egyszerű és egyértelmű céllal készült, annyira egyszerűvel, hogy ki sem mondom, inkább valósítsuk meg – fogalmazott Domenicali. – Vegyes emlékeket őrzünk az előző idényünkből, és szeretnénk a kellemesebb dolgokra építeni. A csapatot átszerveztük, mert a változás elengedhetetlen a folyamatos fejlődéshez. A Bahreini GP-n pályára guruló autónk teljesen más lesz, mint ez itt."

A csapatfőnök elmondta, a tesztelés legfontosabb célja az esetleges megbízhatósági hiányosságok kiküszöbölése, valamint a Pirelli-gumik megismerése.

VIDEÓ A BEMUTATÓRÓL
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik