Magyar Nagydíj: Seb szuper volt. Tökéletes – sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.27. 14:08
null
Sebastian Vettel győzelmének a Ferrari és a Red Bull is örült (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar és a nemzetközi sajtó egyöntetűen a szezon legjobb futamának nevezte a vasárnapi 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjat. A győztes Sebastian Vettelt egyesek Michael Schumacherhez hasonlították, s a Red Bull is rengeteg dicséretet kapott. Látszólag senki sem bánta, hogy a Mercedes elbaltázta a Hungaroringen megrendezett versenyt.

 

MAGYARORSZÁG
Nemzeti Sport:
Újra miénk az év versenye! Borult a papírforma, a német Sebastian Vettel meglepetésszerű győzelmet aratott a szenzációsan fordulatos és váratlan eseményekkel tarkított futamon.
Népszabadság: Vettel: piros jelzés a mercedeseseknek. Első győzelmét aratta a Magyar Nagydíjon a német világbajnok.
Blikk: Új győztest ünnepelt a Hungaroring. Kilencedik nekifutásra a német Sebastian Vettel is átélhette, milyen a Formula–1-es Magyar Nagydíj után a dobogó tetején állni.
Magyar Nemzet: Vettel végre bevette a Hungaroringet. A Ferrari négyszeres világbajnoka magabiztos versenyzéssel ért elsőként a célba a magyar futamon.

NÉMETORSZÁG
Bild:
Vettel őrületes győzelme! A Magyar Nagydíj visszahozta a szurkolók kedvét a Formula–1-hez. Végre újra élvezetes a száguldó cirkusz!
Süddeutsche Zeitung: Káosz a jubileumra. Elég egy pillantást vetni a végeredményre, s máris kiderül, mennyire szokatlan és zavaros volt a 30. Magyar Nagydíj.
Berliner Zeitung: Mint a dodzsempályán. A Magyar Nagydíj előtt senki sem mondta volna meg, hogy a Red Bull-istálló mennyire pontosan valóra váltja csapatfőnökének előrejelzését. Vettel győzött a két Red Bull-pilóta előtt, s nagyszerű rajtjával véget vetett a nagy fölényben lévő Mercedes által elért unalomnak az F1-ben.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Vettel, a csodálatos. Vettel kétszer is győzött: az autóban ülve és a szavaival is. A Ferrariért és Jules Bianchiért nyert. Seb szuper volt. Tökéletes.
Corriere della Sera: A Mercedes fölénye változatlan maradt, ez nem lehet kétséges. A Ferrari azonban megtette, amit egy jó csapatnak meg kell tennie.
La Repubblica: Mestermunka a Ferraritól Budapesten, a Mercedes fekete napján.

NAGY-BRITANNIA
Daily Mail:
Hamilton úgy vezetett, mintha nyolc sör után megpróbált volna hazafurikázni a kocsmából. Önpusztító volt és veszélyt jelentett másokra is.
Daily Telegraph: Hamilton meggondolatlan volt, s ezzel elhomályosította saját nagyságának fényét. Vettel érinthetetlennek bizonyult, teljesítménye Michael Schumacher legsikeresebb ferraris időszakát idézte.

SPANYOLORSZÁG
El Mundo:
Vettel vezette a forradalmat. A német pilóta nagyszerűen rajtolt, s megszerezte idénybeli második győzelmét.
El País: Vettel nyerte meg a szezon legőrültebb versenyét.
As: Vettel örömet szerzett a Ferrarinak a nyári szünet előtt.
Sport: Az év legőrültebb futama zajlott le a Hungaroringen, ahol Vettel győzött, a Mercedes 28 futam után először csúszott le a dobogóról, Alonso pedig óriási meglepetésre ötödikként ért célba.
Marca: Vettel nyerte meg az év versenyét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik