Magyar Nagydíj: Ecclestone kért is, kapott is, ígért is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.24. 16:02
A Magyar Nagydíj újabb ötéves szerződéséről és a Hungaroring teljes megújulásáról is tárgyalt péntek délután Bernie Ecclestone, a Formula–1 gazdasági vezetője és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.
„Arról tárgyaltunk, hogy a Hungaroringen 30 éve nem volt átfogó fejlesztés, és ezen változtatnunk kell – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. – Jó hírrel jöttem, a kormány már tárgyalta a sportfejlesztési koncepciót, és ennek eleme lesz a Hungaroring fejlesztése. A tervek egyik olvasatát átadtam Ecclostone úrnak. Azt kértem, hogy mivel a kormány jelentős összeget fordít a Hungaroringre, tárgyaljunk arról, hogy 2021 után is itt maradjon az F1. Ígéretet kaptunk egy újabb ötéves szerződésre, így elkezdjük a szerződéses pontok tárgyalását, és remélhetőleg hamarosan megállapodunk a 2026-ig tartó szerződésről."


A miniszter kiemelte, Bernie Ecclestone szeretné itt tartani az F1-et Magyarországon, szereti az országot és a versenyt.
A miniszter kiemelte, Bernie Ecclestone szeretné itt tartani az F1-et Magyarországon, szereti az országot és a versenyt.

„Egyelőre konkrét tervek nincsenek, komplett átfogó fejlesztésben gondolkodunk. A célunk az, hogy a mai kornak mindenben megfelelő pálya legyen a Hungaroring. A tervrajzok még nem készültek el, az előtanulmányok már megvannak. Egy-két hónapon belül már konkrét fejlesztési ütemezésről is beszámolhatunk" – tette hozzá a miniszter.

Az első látványosabb munkafolyamat szeptemberben kezdődik, amikor újraaszfaltozzák a pályát. A rövid megbeszélés alatt Seszták Miklós ígéretet kapott Ecclestone-tól, hogy amint elkészültek a fejlesztési tervek, egy profi szakemberekből álló csapat segíti majd a tervezésben.

A Formula–1 gazdasági vezetőjének csupán egyetlen kérése volt most: vasárnapra a verseny idejére egy kis esőt kért a szervezőktől.

A Magyar Nagydíjra belépők kaphatók a jegyed.hu oldalon!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik