Lewis Hamilton büszke csapatára

Vágólapra másolva!
2010.06.13. 21:58
null
Lewis Hamilton három év után ismét futamgyőzelmet ünnepelhetett Montrealban (Fotó: Reuters)
Címkék
Lewis Hamilton 2007-ben élete első Formula–1-es futamgyőzelmét aratta Montrealban, mostani kanadai sikerével pedig az élre állt a vb-pontversenyben. Nem csoda, hogy fülig ért a McLaren pilótájának a szája. 

„Fantasztikus hétvége volt – lelkendezett Hamilton. – Szerda óta minden remekül ment. Óriási támogatást kaptam a szurkolóktól, rengeteg brit látogatott ki, amit jó volt látni. A csapat csodás munkát végzett, ez volt eddig az egyik legnehezebb verseny, de ilyenekre vágyik egy versenyző. Nagyon örülök, a csapatra pedig büszke vagyok.”

Eddig a Red Bull autója tűnt a legjobbnak, ám Hamilton bízik benne, hogy már nem sokáig lesz ez a helyzet.

„Mindent megteszünk, hogy utolérjük őket. Más pályákon talán még mindig előttünk járnak, de nincs kétségem afelől, hogy eltűnik a két csapat közötti különbség. Különleges nap ez a számomra. Az első győzelmemet itt arattam, nagy öröm, hogy három évvel később megismételtem a sikeremet.”

Csapattársa, a második helyen célba érő Jenson Button szintén elégedetten értékelt a verseny után.

„Nagyszerű futam volt, élvezetes, egyben nehéz is. Nehéz volt megítélni, mikor cseréljünk kereket. Az utolsó alkalommal talán túl korán mentem ki, de végül ennek köszönhetően szereztem meg a második helyet, így hálás vagyok a csapatnak” – nyilatkozta Button, aki szerint Hamilton rendkívüli teljesítményt nyújtott.

Fernando Alonso megnyerhette volna a montreali versenyt, ám egyszer az épp kiálló Sébastien Buemi, később pedig a lekörözendő Karun Chandhok mögé szorult be, így előbb Hamilton, majd Button is megelőzte. Ennek ellenére nem volt teljesen elégedetlen a leintést követően.

„Azt hiszem, jó napon vagyunk túl, Kanadában teljesen versenyképes volt az autónk – kezdte az értékelést Alonso. – Jó esélyem volt nyerni, Lewist nagyszerű csapatmunkával megelőztem a boxban, a forgalom miatt azonban előbb vesztettem egy helyet, majd még egyet. Így huszonöt helyett csak tizenöt pontot szereztem. Ezzel együtt újra versenyben vagyunk, Törökországban ötven másodperccel voltunk a McLaren mögött, míg itt a győzelemért küzdöttünk velük. Jó irányba haladunk, úgy gondolom, újra számolni kell velünk.”

 A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA
PILÓTÁK
 1. Hamilton 109 pont
 2. Button 106
 3. Webber 103
 4. Alonso 94
 5. Vettel 90
 6. Rosberg 74
 7. Kubica 73
 8. Massa 67
 9. Schumacher 34
10. Sutil 23
11. Liuzzi 12
12. Barrichello 7
13. Petrov 6
14. Buemi 5
15. Alguersuari 3
16. Hülkenberg 1
17. Kobajasi 1
   
KONSTRUKTŐRÖK
1. McLaren-Mercedes 215
2. Red Bull-Renault 193
3. Ferrari 161
4. Mercedes 108
5. Renault 79
6. Force India-Mercedes 35
7. Williams-Cosworth 8
8. Toro Rosso-Ferrari 8
9. Sauber-Ferrari 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik