„Hamilton ki fogja nyírni Buttont”

Vágólapra másolva!
2010.01.07. 13:35
null
Egyelőre szent a béke – Irvine szerint nem sokáig (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Eddie Irvine nem sokat udvariaskodott: a Ferrari korábbi pilótája úgy véli, Jenson Button maga írta alá a halálos ítéletét, amikor elhagyta a Brawn GP-t, és a McLarenhez igazolt. Michael Schumacher korábbi csapattársa szerint Lewis Hamilton kicsinálja a címvédő világbajnokot...

Sokakat meglepett, hogy Jenson Button, miután 2009-ben megnyerte a Formula–1-es világbajnokságot, elhagyta a Brawn-istállót, és a McLarenhez igazolt. A 29 éves brit világbajnok döntése előtt értetlenül áll (többek között) Eddie Irvine is, aki úgy véli, Button a lehető legrosszabb döntést hozta...

„Jenson belépett az oroszlán barlangjába – nyilatkozta az ESPN-nek a Ferrari, a Jordan és a Jaguar korábbi pilótája. – Őrültség volt, hogy csapatot váltott. Azt gondolja, hogy majd a McLarennél is sütögetheti a pecsenyéjét, de nem így lesz. Hamilton ki fogja nyírni..."

Az északír versenyző, aki 1993 és 2002 között tartó Formula–1-es pályafutása során négy futamot nyert meg, úgy véli, hogy a félelem állhatott Button távozásának hátterében. „Csak azt tudom elképzelni, hogy nem akart a Mercedesnél maradni, ahol Nico Rosberg lett volna a csapattársa. Rosberget nem tartják annyira jó pilótának, mint Hamiltont, de lehet, hogy ugyanolyan gyors lesz. Jenson azt gondolhatta, jobb kikapni Lewistól, mint Nicótól..."

A hosszú ideig Michael Schumacher csapattársaként versenyző Irvine egyébként meglepő érveléssel támasztotta alá véleményét, mondván, elég megnézni, a két újdonsült csapattárs, azaz Hamilton és Button hogyan teljesített korábbi csapattársai ellen.

„Rubens Barrichello egy kedves kis csapattárs, mégis kinyírta Jensont a szezon második felében. Michael Schumachert soha senki nem nyírta ki. Amikor Lewis berobbant a Formula–1-be, az első évében megverte a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót – ez klasszisteljesítmény. Ha megvizsgáljuk Jenson karrierjét, látjuk, hogy csapattársai közül legyőzte őt Ralf Schumacher, legyőzte őt Giancarlo Fisichella, és legyőzte őt Rubens Barrichello is. Túl sok olyan futam volt, ahol nem teljesített megfelelően ahhoz, hogy elmondhassa: ugyanolyan szinten van, mint az említettek" – zárta éles kritikáját a 44 éves Irvine.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik