Formula-1: Webber csalódott, kockáztatnia kell a vasárnapi futamon

Vágólapra másolva!
2010.11.13. 15:36
Címkék
Mark Webber a csalódást keltő ötödik rajtkockát szerezte meg az Abu-dzabi Nagydíj szombati időmérő edzésén. A Red Bull ausztrál pilótája amondó, hosszú még a verseny, és semmi sincs veszve, de a BBC szakkommentátoraként dolgozó Eddie Jordan szerint Webberből nem árad úgy az önbizalom, mint a korábbi versenyeken.

Mark Webber elsődleges célja, hogy a rajtnál lehetőleg ne csak a pálya poros oldaláról rajtoló Jenson Buttont előzze meg, hanem Fernando Alonsót is. Az ausztrál helyzetét némiképp könnyíti, hogy ha Alonsón túljut, és a spanyol a harmadik vagy a negyedik helyen halad, elég a második helyre felverekednie magát.

Csapattársa, a pole-ból rajtoló Sebastian Vettel ebben az esetben ugyanis nem lehet világbajnok, csak ausztrál csapattársa, akit az utóbbi napokban adott nyilatkozatai alapján el fog engedni. Csakhogy nem lesz gyerekjáték Webber számára a felkapaszkodás, aminek érdekében kockázatot kell vállalnia.

„Valahogy nem volt meg a sebességem a jobb rajthelyhez – mondta Webber az időmérőt követően. – Bár kicsit csalódott vagyok, nem reménytelen a helyzetem, hosszú lesz a verseny, amely a kockás zászlóig tart. Sok minden történhet, igaz, jobb rajthelyről indulva sokkal biztatóbb lenne a helyzetem."

Eddie Jordan, a BBC szakkommentátora, egykori csapatfőnök azt mondta Webberről, hogy „nem tetszett a testbeszéde, a nyilatkozata során egyáltalán nem éreztem azt a sugárzó önbizalmat, amely az év első felében, vagy akár a korábbi futamokon áradt belőle."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik