Formula-1: megállapodtak, Szocsiban 2014-től Orosz Nagydíjat rendeznek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.10.14. 14:36
null
Putyin (jobbra) megállapodott az orosz futamról (Fotó: Reuters)
Szocsiban, a 2014-es téli olimpia városában attól az évtől kezdve Formula–1-es versenyeket rendeznek öt esztendőn keresztül – erről állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök Bernie Ecclestone-nal, az F1 első emberével.

A felek csütörtökön már alá is írták az egyezményt, melynek létrejöttéről maga Putyin számolt be Szocsiban üzletemberek előtt.

Az Orosz Nagydíjról szóló alkut a kormányfő azzal magyarázta, hogy a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosban szükség van „az olimpiai játékok után itt maradó létesítmények racionális és hatékony kihasználására."

Putyin sürgette, hogy mielőbb álljon fel az a társaság, amelyet a Formula–1-hez kapcsolódó olyan reklámipari cégek alkotnak, amelyeknek közvetlen kapcsolatuk van az autógyárakkal. A majdani szocsi versenyeket lebonyolító vállalkozásnak az orosz miniszterelnök állami támogatást is ígért.

Idén amúgy a Koreai Nagydíj mutatkozik be a versenynaptárban, jövőre debütál huszadik állomásként az indiai futam, míg 2012-ben várható a száguldó cirkusz visszatérése az Egyesült Államokba, a Texas állambeli Austinban.

Az NSO ajánlja: Újabb megegyezés az Orosz GP-ről, de lesz-e verseny?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik