Formula-1: Button kioktatta Vettelt, mit tesz az egynapos világbajnok

Vágólapra másolva!
2010.11.14. 19:43
null
Hamilton és Button is többet remél a 2011-es idénytől (Fotó: Action Images)
Címkék
A McLaren-istálló pilótái dobogóra állhattak az Abu-dzabi Nagydíj után, de a verseny részletes értékelése helyett Lewis Hamilton és Jenson Button is Sebastian Vettellel és a következő idénnyel foglalkozott. Mindketten azt remélik, hogy 2011-ben erősebb lesz a McLaren-Mercedes.

„Gratulálok Sebastiannak, megérdemelte a világbajnoki címet, mert ő volt a leggyorsabb az idén – mondta Hamilton Sebastian Vettelről. Mivel a német ezzel a sikerével megszerezte az összetettbeli trófeát, a dobogóra három világbajnok állhatott fel, először az 1991-es Amerikai Nagydíj óta (akkor Phoenixben Ayrton Senna nyert Alain Prost és Nelson Piquet előtt). – Az idényzáró eredménye kedvező számunkra, de jövőre Jenson és én is jobb eredményekre számítunk."

Hamilton megjegyezte, hogy a Red Bull duplán élvezte motorszállítója, a Renault segítségét, hiszen Robert Kubica őt, Vitalij Petrov pedig a vb-ért csatázó Fernando Alonsót tartotta fel a verseny nagy részében. „Ha viccelni akarok, azt mondhatom, több csapattársuk volt a Red Bull-osoknak, mint másoknak, de komolyan, egy szavam sem lehet rájuk, hiszen a saját versenyüket futották, és sportszerűek voltak" – mondta Hamilton.

A tavalyi világbajnok Button is elismerően nyilatkozott Vettelről, s elárulta, a német a dobogón megkérdezte tőle, mi a teendője egy F1-es világbajnoknak.

„Sebastiannak kiváló versenyei voltak, és a hullámvölgyekből is ki tudott evickélni, egyértelműen megérdemli a vb-címet. A dobogón kérdezett a világbajnokságról, mondtam neki néhány praktikus tanácsot, hogy mielőbb legyen túl a fotózáson és az interjúkon, aztán nyomás azokhoz az emberekhez ünnepelni, akik a leginkább számítanak neki, és a legtöbbet tették a sikeréért. Másnap reggel, amikor  felkel, és az első ember világbajnoknak szólítja, majd felfogja, hogy megnyerte – mondta Button, majd magáról beszélt. – Az idén elsősorban az időmérő edzésekkel volt gondom, a versenyeken már elég gyors voltam. Ha előre akarok lépni, az időmérős teljesítményemen kell javítanom."

Button és Hamilton a jövő héten kihagyja az F1-es csapatok abu-dzabi pirellis tesztjét, és csak februárban ül legközelebb F1-es autóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik