Formula-1: Boldog vagyok, mert a versenyen gyors voltam - Alonso

Vágólapra másolva!
2011.04.11. 16:56
Címkék
Fernando Alonso szerint a Ferrari-istállónál a vasárnapi Malajziai Nagydíj után köddé vált az az aggodalom, amely az időmérő edzés után jellemezte az olasz istállót. A Scuderia autói ugyanis versenykörülmények között sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a Red Bullokra és a McLarenekre, mint az időmérő edzéseken, és erre lehet építeni.

„Fantasztikus érzés volt a McLarenekkel és Webberrel csatázni, ez is azt mutatja, hogy nagyon jól állunk, a versenyeken nem nagy a lemaradásunk – mondta Alonso. – Valamiért szombaton még nem vagyunk elég jók, de vasárnap sokkal magabiztosabb vagyok. Talán a gumikat jobban meg tudjuk kímélni, mint riválisaink, kiegyensúlyozottabb köridőket tudunk futni."

„Feldob ez a felismerés, ami azt mutatja, hogy a Red Bullok és a McLarenek mögül rajtolva is versenybe szállhatunk velük. Örülünk az eredménynek, és boldogan utazunk Kínába – folytatta Alonso. – Persze ez még nem jelenti azt, hogy jobbak leszünk Sanghajban. Ugyanilyen nehéz hétvégénk lesz, de legalább abban hihetünk, hogy a versenyen csatázhatunk velük."

„A büntetésem nem nagyon izgat, nem veszítettem pozíciót miatta" – tette hozzá a spanyol, aki Lewis Hamiltonnal történt koccanása miatt kapott 20 másodperces büntetést Sepangban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik