Formula-1: Bernie Ecclestone lemondott, de...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.16. 16:14
null
Bernie Ecclestone papíron a háttérbe húzódik (Fotó: Action Images)
Legújabb bírósági ügye miatt Bernie Ecclestone lemond elnökségi tagságáról a Formula–1 gazdasági jogait birtokló befektetőtársaságban (CVC).

 

Mint korábban megírtuk, Bernie Ecclestone-nak bíróság elé kell állnia vesztegetés gyanúja miatt. A müncheni bíróság döntése értelmében a Formula–1-et irányító brit üzletembernek vesztegetési ügyben kell felelnie. A gyanú szerint az F1 első számú embere 2006-ban jogosulatlanul fizetett Gerhard Gribkowsky német bankárnak 44 millió dollárt egy részvényeladási ügy kapcsán.

Az CVC csütörtöki ülésén Ecclestone az elnökségi tagokkal folytatott beszélgetése után úgy döntött, hogy bírósági ügye lezárultáig lemond igazgatói tisztségéről. Lépése csupán formalitásnak tűnik, ugyanis a cég közleménye szerint továbbra is Ecclestone irányítja az üzletet, bár a vezetőségi tanács fokozottabban felügyeli ezentúl a lépéseit.

A 83 éves sportvezető az ellene felhozott vádakat egyébként kategorikusan tagadta, és mindent elkövet majd, hogy tisztázza magát az áprilisban kezdődő per során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik