F1: a Renault bejelentette, felvásárolta a Lotust

Vágólapra másolva!
2015.12.03. 23:09
null
Nyerni akarnak, ha időbe telik is
A Renault elnöke, Carlos Ghosn hivatalosan is bejelentette, hogy a 2016-os szezonra saját istállóval térnek vissza a Formula–1-be. A francia cég ugyanis felvásárolta a Lotust.

A Renault két és fél hónapja jelentette be, hogy gondolkodik a Lotus felvásárlásán, egy hónapja pedig a tárgyalások is megkezdődtek. Hivatalosan ma jelentették be a felvásárlást.

A francia gyártó állítólag kilenc évre vállalta, hogy gyári csapatot indít, már meg is állapodott a Red Bull-lal a 2016-os motorszállítási szerződésről, de Bernie Ecclestone-nak a BBC szerint állítólag valami nem tetszik az üzlettel kapcsolatban.

„Két lehetőségünk volt, vagy százszázalékosan térünk vissza vagy kiszállunk a Formula–1-ből. Egy alapos tanulmány után eldöntöttem, hogy a Renault-nak 2016-tól a Formula–1-ben kell szerepelnie. A végső lökést, hogy belevágjunk a kalandba, az F1 fő részvényeseinek a bizalma adta meg” – mondta Ghosn.

De mire lehet képes a régi-új istálló az autósport csúcskategóriájában. „Az a célunk, hogy nyerjünk, még ha ez hosszabb időt is vesz majd igénybe.”

A Renault-nak komoly múltja van a száguldó cirkuszban: 1995-ben Michael Schumacherrel (Benetton) motorszállítóként, 2005-ben és 2006-ban Fernando Alonsóval konstruktörként nyertek egyéni világbajnoki címet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik