F1: Wehrlein már csak egy csapatban gondolkodik a jövő szezont illetően

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.10. 13:07
Egyre nehezebb helyzetben van Pascal Wehrlein, a Sauber versenyzője. A fiatal német pilóta elismerte: jelenlegi csapata már közölte vele, hogy az idény végén búcsút intenek neki, így csupán egy másik istállóban bízhat a Formula–1-es pályafutásának folytatását illetően. 

Mint beszámoltunk róla, a Williams vélhetően a Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Wehrlein trióból választja ki Lance Stroll jövő évi csapattársát. Wehrlein viszont amiatt hátrányban lehet, hogy a patinás istálló főszponzora, a Martini szeretne 25 évnél idősebb versenyzőt Stroll mellé a reklámlehetőségek miatt.Williams vélhetően a Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Wehrlein trióból választja ki Lance Stroll jövő évi csapattársát. Wehrlein viszont amiatt hátrányban lehet, hogy a patinás istálló főszponzora, a Martini szeretne 25 évnél idősebb versenyzőt Stroll mellé a reklámlehetőségek miatt.

A Williamsnél viszont korábban kijelentették, hogy egyértelműen nem e szempont alapján hozzák meg a végső döntést. Ez jó hír a 23 éves németnek, ugyanis úgy tűnik, hogy ha nem sikerül megegyeznie a Williamsszel, ülés nélkül marad a 2018-as idényre. Azt azonban kétli, hogy a hátralévő két versenyen sokat tudna tenni a jövője érdekében.

„A brazil és az abu-dzabi verseny nem lesz mérvadó. Nem tudunk pontokat szerezni, ezt mindenki tudja – ismerte el a csúf igazságot Wehrlein. – Azt hiszem, hogy számomra a Williams az egyetlen lehetőség 2018-ra. Korábban már közölték velem a Saubernél, hogy valószínűleg nem kapok ülést a következő szezonra. Ha viszont kihagynám azt az évet, nagyon nehéz lenne később visszatérni.”

Nagy rá az esély, hogy jövőre Charles Leclerc vagy Antonio Giovinazzi kap lehetőséget a Saubernél a csapat motorszállítója, a Ferrari jóvoltából. Persze az is teljes mértékben elképzelhető, hogy mind a ketten állandó pilótaként kezdhetik meg a 2018-as szezont, amennyiben viszont nem így lesz – és csak az egyik Ferrari-pártfogolt kap ülést a Saubernél –, Marcus Ericsson „megtartása” tűnik a legvalószínűbbnek. Wehrlein szerint ennek megvan az egyszerű oka.

„Ha nem rendelkezel szponzorokkal, egyszerűen lehetetlen manapság versenyzői üléshez jutni. Ha a családom képes lenne öt-tíz millió euróval segíteni, más helyzetben lennék, de sajnos nem így mennek a dolgok” – utalt a német arra, hogy Ericsson jelentős pénzt hoz a csapathoz a támogatói révén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik