F1: Webber szerint hiába óvna a Ferrari

Vágólapra másolva!
2012.11.29. 10:15
Mark Webber szerint esélytelen a Ferrari fellebbezési szándéka a Brazil Nagydíj után Sebastian Vettel szabálytalannak vélt előzése ügyében. A már hazájában tartózkodó Red Bull-pilóta ugyanakkor elmondta, a jövőben sem fogja a másodhegedűs szerepét játszani istállójánál.

„Ha fellebbeznének is, biztos, hogy nem járnak sikerrel. A vébét megnyertük, vége van, szerintem minden rendben ezzel. Nem kell izgulnunk emiatt” – mondta Webber Tasmániában, ahol a szokásos jótékonysági kalandtúrájára készül.

Az ausztrál ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem törődik bele a második számú pilóta szerepébe csak azért, mert Vettel zsinórban három vb-címet nyert.

„Önmagamért vagyok a Red Bull pilótája, nem azért, hogy jó csapatjátékos legyek. Tudom, hogy az istálló is azt várja tőlem, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el, mert így lehetek a leginkább hasznára. Eszembe sem jut, hogy a csapattársamat támogassam, nem az a feladatom – mondta Webber, aki a vb-pontverseny hatodik helyén végzett. – Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy Sebastian előnyt szerzett, de nemcsak velem, hanem a teljes mezőnnyel szemben is. Mindannyian azért küzdünk, hogy legyőzzük őt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik