HIRDETÉS
ZSOLDOS BARNA 2019.03.14 11:38 Frissítve: 2019.03.14 12:08

F1: Webber jelesre vizsgázott az ünnepélyes „tanévnyitón”

Az F1 történetében először nagyszabású évnyitó rendezvényt tartottak az első futam helyszínén, Melbourne-ben. A moderátorként is jelesre vizsgázó Mark Webber és a versenyzők kitűnő hangulatot teremtettek!

Webberék még közös szelfit is készítettek (Fotó: Twitter)


Az elmúlt két évben már megfigyelhettük azt a tendenciát, hogy a Formula–1 új tulajdonosai megpróbálják a lehető legközelebb hozni az emberekhez a sportágat, ennek volt ékes példája a szerdán rendezett évnyitó ünnepség is Melbourne-ben.

A város szívében, a Federation Square-en tartott esemény mintegy tízezer rajongót vonzott, ami nem csoda, hiszen a mezőny mind a húsz versenyzője, valamint mind a tíz csapat főnöke színpadra állt. A rendezvény műsorvezetője, a kilencszeres F1-es futamgyőztes Mark Webber is igazán elemében volt, így az előzetes várakozásnak megfelelően remek hangulat alakult ki.

Remek hangulatot teremtettek az „évnyitón” (Fotó: Twitter)

A helyi hős Daniel Ricciardón kívül természetesen a bajnokság két fő esélyese, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel kapta a legnagyobb ovációt. Korábbi csapattársa arról faggatta a németet, az idén is megtartja-e jó szokását, és elnevezi-e autóját. A Ferrari sztárja széles mosollyal az arcán osztotta meg az információt, hogy Margherita, Gina és Loria után most a Lina névre esett a választása.

Webber akkor is formában volt, amikor Kimi Räikkönen állt színpadra, és rögtön a finn szentpétervári szereplésére terelte a szót. Emlékezetes, Räikkönen nem kevés vodka elfogyasztása után ment ki átvenni az FIA gáláján az összetett harmadik helyéért járó díjat, különös performansza bejárta a közösségi portálokat. „Meglepett, mennyire unalmas lett az az esemény az évek során – mondta a finn. – Elvileg mindenkinek jól kellene éreznie magát ott, de a sajtótájékoztatókkal meg minden mással unalmasabb lett, mint egy versenyhétvége.”

Webber a többiekből is kihozta a legjobbat, szóval a felvezetésre tényleg nem lehet panasz Melbourne-ben – a hétvégén pedig végre kezdődhet az akció!

A Ferrari a színpadon (Fotó: AFP)
2019.03.22 19:19:34

F1 TÓTH ANITA

Wéber Gábor a Magyar Baseball Liga alapítóinak egyike, futballozott a pilótaválogatott tagjaként.

2019.03.16 20:19:06

F1 nemzetisport.hu

A 3. helyen Verstappen végzett • A Ferrari hátránya igencsak nagy lett.

2019.03.16 05:31:06

F1 nemzetisport.hu

A brit pályafutása 84. elsőségét jegyezte • Vettelé a harmadik pozíció • Norris egy remek 8. hellyel mutatkozott be.

2019.03.15 04:06:12

F1 nemzetisport.hu

A harmadik Verstappen hátránya már 8 tized • Vettel az ötödik, Leclerc a kilencedik helyen zárt.

2019.03.01 19:09:40

F1 ZSOLDOS BARNA

A hetvenedik életévét betöltő legenda brutálisan őszinte mindenkivel, és még sohasem kellett megbánnia.