F1: Vettel rajtbüntetést kap az Osztrák Nagydíjon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.30. 18:39
null
Sebastian Vettel az idén másodszor kap rajtbüntetést a váltója miatt (Fotó: Reuters, archív)
Sebastian Vettel öt rajthelyes büntetést kap a hét végi Osztrák Nagydíjon, mert váltót kell cserélni a Ferrarijában.

 

A négyszeres világbajnok az idén másodszor kap rajtbüntetést váltócsere miatt, az Orosz Nagydíjon ugyanígy járt Szocsiban azt követően, hogy Kínában koccant Kimi Räikkönennel, és megsérült a tengelykapcsolója.

A 29. OSZTRÁK NAGYDÍJ PROGRAMJA
PÉNTEK
10.00–11.30: 1. szabadedzés
14.00–15.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
11.00–12.00: 3. szabadedzés
14.00–15.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
14.00: a verseny (71 kör, 307.020 km) rajtja

Ezúttal az azeri futamot követően vette észre a Ferrari szerelőcsapata, hogy olyan meghibásodás keletkezett a váltón, amely miatt jobb, ha az Osztrák GP-t megelőzően lecserélik. Bár a csapat várhatna a döntéssel szombatig (pénteken nem a versenyen használt váltókkal köröznek), a német Auto Motor und Sport szerint már döntött a Scuderia, amely vállalja a büntetést.

A Ferrari németje bízik benne, hogy a „lóerőközpontú” pályán (a Mercedes már csak ezért is a Williamstől tart leginkább) sikerül közelebb kerülni a Mercedeshez, a Shell ugyanis új üzemagyagot hozott Ausztriába, amivel tíz lóerőt nyerhet a Ferrari.

„Nem a mienk a legjobb autó vagy a legjobb motor, de keményen dolgozunk a hátrányunk ledolgozásán. Nem leszünk olyan távol a Mercedestől, mint Azerbajdzsánban. Inkább olyan közel leszünk, mint Kanadában, vagy talán még közelebb is – bizakodott Vettel. – A Ferrari fejlődik leggyorsabban, de nem egyenletes a csapatok teljesítménye, a gumikat sem mindenki kezeli ugyanolyan hatékonyan. Mi Barcelonában voltunk bajban, a Red Bull az Európai GP-n.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik