F1: Vettel őrült kifogása, Hamilton lenne Dr. Dolittle?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 08:34
null
Hamilton és Vettel érdekes eszmecserét futtatott a sirályokról (Fotó: AFP)
Sebastian Vettel és Lewis Hamilton elképesztő párbeszédet bonyolított le a Kanadai Nagydíjat követő interjúk során. A téma a sirályok megmentése volt.

„Egy sirálypár elhatározta, hogy öngyilkosságot követ el, de nem voltam partner ebben. Az egyes kanyar ideális ívén voltak, amikor megérkeztem, de nem adtam meg nekik azt az örömet, hogy örökre búcsút mondjanak. Fél másodpercet veszítettem azzal, hogy kikerültem őket. Lewist nem érdekelte, mire ő odaért, már elrepültek. Ez nem igazság, nekem állatok miatt kellett fékeznem, Lewisnak pedig nem” – panaszkodott viccesen Vettel, a verseny ama szakaszára utalva, amikor még ő állt az élen.

Hamilton és Vettel úgy adott interjút a Sky Sportsnak, mint két tinédzser, közben lökdösték és ugratták egymást. A futamot megnyerő Mercedes-pilóta vette a lapot Vettel „siránkozására”.

„Egy pár sirályra fogod a vereséget? Ártatlanok voltak! Elfékezted magad mellettük, megijedtek, és elrepültek – mondta Hamilton. – Tudod mit? Az egészet megterveztem, jóban vagyok az állatokkal. Mint Doctor Dolittle, szóltam nekik, hogy mikor legyenek ott, és ott is voltak.”

„Versenyző vagyok, kell valami kifogást találnom a vereségre – mondta Vettel. – Piros az autóm, elég feltűnő, nem olvad úgy bele a környezetbe, mint a tied. Az a két hülye madár mégis ott maradt. Ez az, ami igazán bosszant.”

Az utolsó szó Hamiltoné volt.

„Azt hiszem, veszek neked egy sirálypárt. Szükséged van rájuk” – mondta az immár 45-szörös futamgyőztes.

Vettelnek azonban még meg kell tanulnia sirályul.

Az „öngyilkos” sirálypár
Az „öngyilkos” sirálypár

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik