F1: Vettel nem kapja meg a támogatást – Ecclestone a Ferrarit bírálja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.28. 15:05
null
Ecclestone szerint Vettel nem kap akkora támogatást, mint Hamilton (Fotó: AFP)
Bernie Ecclestone, a Formula–1 korábbi első embere szerint Sebastian Vettel azért esett vissza annyira a világbajnoki címért folytatott csatában, mert riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben ő nem kapta meg a megfelelő támogatást a csapatától.

 

Egészen a nyárig Sebastian Vettel és a Ferrari teljes mértékben fel tudta venni a harcot a címvédő Lewis Hamilton és a Mercedes ellen, ám nagyjából a Német Nagydíjtól kezdve Vettel teljesítménye visszaesett, s azóta csupán egyszer, Belgiumban tudott nyerni.

19. MEXIKÓI NAGYDÍJ
OKTÓBER 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1.Verstappen 1:16.656
2. szabadedzés 1. Verstappen 1:16.720
OKTÓBER 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:16.284
Időmérő edzés: 1. Ricciardo 1:14.759
OKTÓBER 28., VASÁRNAP
20.10: a verseny (71 kör, 305.354 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 11., 18.10: Brazil Nagydíj
November 25., 14.10: Abu-dzabi Nagydíj

Bernie Ecclestone szerintnemcsak a német versenyző hibái miatt vált szinte teljesen esélytelenné az ötödik vb-címe az idén, ha ugyanis Vettel is megkapta volna azt a támogatást, amit Hamilton élvez a Mercedesnél, sokkal könnyebb helyzetben lett volna.

„Sebastian nem kapja meg a támogatást és a segítséget a csapatától, miközben Lewis mögött száz százalékban ott áll a csapata – vélekedik a 88. születésnapját a mai napon betöltő brit. – Neki nem kell amiatt aggódnia, ami miatt a Mercedesnek kell, ez pedig tökéletes a számukra. A Ferrari is megtehette volna ezt, de ott sok a politika harc, ami miatt Sebastian nem érzi át a támogatást, amire szüksége lenne. Szerintem egyedül érezte magát.”

A Magyar GP-t megelőzően ráadásul a Ferrarit megrendítette az istálló elnöki posztját is betöltő Fiat-vezető, Sergio Marchionne hirtelen halála. Ecclestone szerint ez is hozzájárult a teljesítményromláshoz.

„Azt hiszem, hogy sok minden nem úgy történt a halálát követően, ahogyan kellett volna. Ő erős, nagyra tartott személy volt, a Ferrarinál pedig hiányzott a megfelelő vezetői képesség. Most el kell dönteniük, hogy a jelenlegi vezetőség-e a megfelelő választás, de én nem akarok ítélkezni felettük” – mondta Ecclestone.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik