F1: „Vettel közelebb van a visszavonuláshoz, mint egy másik csapathoz"

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.13. 13:34
null
Pérez szerint a mostani Vettel utolsó éve az F1-ben (Fotó: AFP)
A Racing Point mexikói versenyzője, Sergio Pérez nem tudja már más csapatban elképzelni a Ferraritól távozó Sebastian Vettelt, ezért úgy véli, a német visszavonul az év végén.

 

Mint ismert, a Ferrari kedd reggel jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel 2020 végén lejáró szerződését. A német versenyzőt ezt követően több csapattal is kapcsolatba hozták, azonban sajtóértesülések szerint egyre valószínűbb, hogy a legtöbbet emlegetett McLarennél végül nem ő, hanem Daniel Ricciardo köt ki. Sőt, egyre inkább előtérbe kerülnek a négyszeres világbajnok visszavonulásáról szóló hírek, Martin Brundle után Sergio Pérez nyilatkozott úgy, hogy Vettel könnyen szögre akaszthatja a bukósisakját az év végén.

„Lehetett hallani olyasmit, hogy nem mennek jól a dolgok. Már egyik fél sem érezte ugyanazt, mint korábban. Úgy hiszem, hogy Leclerc meghatározó szerepet töltött be ebben. Hihetetlen első évet teljesített a csapattal, így a Ferrari egyértelműen ebben a fiatal versenyzőben látja a jövőt. Vettel talán a kényszerpihenő alatt elgondolkozott, s rájött több dologra is, amik erre késztették. Minden attól függ, mennyire akarja a folytatást. Talán a McLaren jó opció lehet számára, azonban vannak kétségeim" – kezdte a Motorsport.comnak adott nyilatkozatában.

„Nagy valószínűséggel a mostani az utolsó éve a Formula–1-ben. Szerintem közelebb van a visszavonuláshoz, mint egy másik csapathoz, azonban én sem tudom biztosan. Inkább rajongóként beszélek, nem tudom, pontosan mi jár a fejében" – tette hozzá, és arra is kitért, ki veheti át a német helyét a Ferrarinál.

„Sokszor kívülről nehéz megérteni, hogy egy bizonyos versenyző miért passzol a csapathoz, míg egy másik nem. Leginkább az érdekeiktől függ, hogy mit várnak el az adott versenyzőtől a csapaton belül. Hamarosan megtudjuk, hogy ki lesz a befutó. Sainz és Ricciardo is nagyszerű választás lehet a Ferrarinak. Sainz remek idényt tudhat maga mögött a McLarennel, és nem szabad elfelejteni, hogy az F1-ben minden a pillanatról és a lehetőségekről szól, miközben nagyon rövid távú a memória" – emelte ki.

„Carlosnak remek esélyei vannak, és meg is érdemli. Nagyon profi és kivételes pilóta, aki keményen dolgozik, remekül átlátja a versenyhelyzeteket, és tudja, hogyan hozza ki a lehető legtöbbet a lehetőségeiből. Pontosan ezért úgy gondolom, nagyszerű lehetőség lenne számára Leclerc mellett bizonyítani. Fiatal, sok minden áll előtte" – tette hozzá a mexikói, aki elmondta, úgy látja, az olasz istállónál sokat változott a filozófia.

A Ferrarinál versenyezni kivételes lehetőség, ez a csapat rendelkezik a legnagyobb történelemmel. Azonban némileg megváltoztak a dolgok, hiszen korábban nem szerződtettek olyan fiatal pilótát, mint Leclerc. Most már más a helyzet. Talán versengést akarnak a versenyzőik között, nehéz ezt innen megmondani. Meglátjuk, hogy mennyi időre szól majd a kontraktus, és így tovább. Ettől eltekintve egy nagyon fontos ülés vált hirtelen szabaddá a rajtrácson" – zárta a gondolatait.

Egyre több egybehangzó sajtóértesülés szerint a Ferrari csütörtökön bejelenti Sainz szerződtetését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik