F1: Vettel és Ricciardo újra egy csapatban? A német nem bánná

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 16:02
Daniel Ricciardo felvetette a lehetőségét annak, hogy elhagyja a Red Bull-istállót. Sebastian Vettel el tudja képzelni, hogy a Ferrarinál újra együtt dolgozzon 2014-es csapattársával.

Bár Sebastian Vettel azt szeretné, hogy a Ferrari hosszabbítson Kimi Räikkönennel, azt is el tudja képzelni, hogy újra egy csapatban dolgozzon Daniel Ricciardóval, akivel 2014-ben a Red Bull-istálló párosát alkotta.Sebastian Vettel azt szeretné, hogy a Ferrari hosszabbítson Kimi Räikkönennel, azt is el tudja képzelni, hogy újra egy csapatban dolgozzon Daniel Ricciardóval, akivel 2014-ben a Red Bull-istálló párosát alkotta.

„Jól dolgoztunk együtt, nem voltak gondjaink. Dan jó pilóta, a közös évünkben versenyeket nyert, ám tavaly láttuk, hogy bele tud futni problémákba. Az idei teljesítményét nehéz megítélni, mert nem igazán tudjuk még, milyen a Red Bull autója. De semmi gondunk sincs egymással" – mondta Vettel, aki állítólag közel jár ahhoz, hogy 2020-ig meghosszabbítsa a szerződését a Ferrarival, és előbb-utóbb mindenképpen új csapattársat kap.

Ricciardo úgy érzi, Spanyolországban és Monacóban is csapata miatt szalasztott el biztos győzelmet (előbb rossz stratégiai döntés, utóbb rosszul sikerült kerékcsere miatt), és Montrealban már arról is beszélt, hogy elhagyhatja együttesét. Ezt sokan tanácsolták neki az elmúlt két hétben, jelezve, hogy Max Verstappennel könnyen úgy járhat, mint Mark Webber Vettel mellett.

„Csak az érdekel, hogy világbajnok legyek. Ha a Red Bull azt mondja, nem tud néhány éven belül vébéesélyes autót adni, nem hosszabbítok, hanem elmegyek oda, ahol ezt meg tudják ígérni – beszélt az elvi lehetőségekről az ausztrál. – Világbajnok akarok lenni, nem az számít, hogy hol milyen imázst szánnak nekem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik