F1: Vettel beszélne Hamiltonnal, a brit nem kíváncsi rá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 13:39
null
Vettel szerint a rajongók is ilyen csatákat akarnák látni közte és Hamilton között (Fotó: AFP)
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint eljött az ideje annak, hogy bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal tisztázzanak néhány dolgot, például az Azerbajdzsáni Nagydíjon történt esetüket. A Mercedes pilótája azonban nem szeretne beszélni a némettel.

 

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel incidensétől volt hangos a sajtó az Azerbajdzsáni Nagydíj után. A brit ugyanis a safety car mögött haladva a 16-os kanyar előtt – Vettel szemszögéből – visszalassult, ennek következtében a mögötte autózó német belecsúszott, a Ferrari első szárnya pedig kissé megsérült. A német nem hagyta annyiban az esetet, Hamilton mellé hajtott, és oldalról meglökte a mercedesest.

Vettelt az eset miatt tíz másodperces stop-and-go büntetéssel sújtották, ami a négyszeres világbajnok szerint rossz döntés volt, hiszen úgy véli, Hamilton is megérdemelt volna egy büntetést. A történtek ellenére Vettel kétli, hogy hirtelen megromlana a viszonya versenytársával, és szeretné tisztázni vele az esetet.

„Nincs vele bajom, és nagyon tisztelem őt, mint versenyzőt – ismerte el Vettel. – Kétlem, hogy az volt a célja, hogy összetörje az autómat. Ezzel kockáztatta volna, hogy az ő autója is megsérül, vagy akár véget is ér a versenye. Azonban eljött az ideje annak, hogy elbeszélgessünk kettesben, és utána továbblépjünk. Tisztáznunk kell néhány dolgot, de szerencsére nem túl sokat.”

Hamilton szerint Vettel szégyent hozott magára a viselkedésével, a négyszeres világbajnok azonban egyértelmű választ adott arra a kérdésre, hogy szerinte változik-e a megítélése az eset után.

„Nem, nem hiszem. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk – vélekedett a vb-éllovas német. – Felnőttek vagyunk, az emberek elvárják tőlünk, hogy keményen csatázzunk. Hiába kerülsz itt-ott közel az ellenfeledhez, a rajongók igazi előzéseket akarnak látni, nem kikerüléseket. Élveztem a versenyt, de szerintem nem az volt a helyes döntés, hogy én kaptam büntetést, Lewis meg nem.”

A futamot követően Lewis Hamilton ingerülten nyilatkozott Vettel manőveréről, és később elmondta, nem akar beszélni riválisával, amit egy bizonyos okból nehezen is tudna megoldani a német.

Nem akarok találkozni vele, mert talán elfajulnának a dolgok – mondta Hamilton. – Hallottam, mit mondott a leintés után. Először is, nincs meg neki a telefonszámom, ráadásul én az ilyen beszélgetéseket a pályánál intézem el. Szeretném azt hinni, hogy továbbra is tisztelnek az emberek. A pályán akarom megvívni a csatáimat, és a megfelelő módon szeretném megnyerni a világbajnoki címet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik